Yunan Dışişleri Bakanı Türkiye'yi Hedef Aldı: Baş Belası

TAKİP ET

Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerini eleştirdiği Türkiye için "baş belası" dedi.

Bahreyn'in başkenti Manama'da düzenlenen bir uluslararası konferansta Türkiye'yi hedef alan Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'nin yaklaşık 30 yıldır savaşla tehdit ettiğini iddia etti.

"Türkiye, Yunanistan'ın uluslararası deniz hukuku uyarınca karasularını 12 mile çıkarma hakkını kullanması halinde başka bir ülkeye, Yunanistan'a savaş tehdidinde bulunan dünyadaki tek ülkedir. Bu 21. yüzyılda nasıl olabilir?" diyen Dendias, bu "hakkın" kullanılması halinde Türk kara sularını ihlal etmiş olacaklarından tek söz etmedi.

"Baş Belası"

Türkiye'yi hedef alan Nikos Dendias, Türklerin "Doğu Akdeniz'de baş belası gibi hareket ettiğini" söyledi. Türkiye'nin NATO üyesi olmasına rağmen Rusya'ya yaptırım uygulamadığını söyleyen Dendias, tahıl anlaşmasıyla ilgili de bir söz etmedi. 

Libya'da BM tarafından tanınan hükümet ve Türkiye arasında imzalanan anlaşmaları "yasa dışı anlaşmalar" olarak niteleyen Dendias'a Türkiye'nin Bahreyn Büyükelçisi tepki gsöterdi. 

"Türkiye Hakkında Söylediklerini Kabul Edilemez"

Dendias'a tepki gösteren Esin Çakıl "Türkiye'nin dış politikasına barış, uluslararası hukuk ve diplomasi ilkeleri yön vermektedir. Antalya ve İstanbul'da müzakere görüşmelerine ev sahipliği yaptık. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye hakkında söyledikleriniz maalesef kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

yunan dışişleri bakanı nikos dendias türkiye hedef aldı baş belası