Yunan Kilisesi, Ukrayna Ortodoks Kilisesi'nin Bağımsızlığına Destek Verdi

TAKİP ET

Bağımsız Ukrayna Ortodoks Kilisesi lideri Metropolit Epifaniy, Yunan Ortodoks Kilisesi'nin Ukrayna Ortodoks Kilisesi'nin bağımsızlığını tanıdığına ilişkin sosyal medya üzerinden açıklama yaptı

Bağımsız Ukrayna Ortodoks Kilisesi lideri Metropolit Epifaniy, Yunan Ortodoks Kilisesi’nin Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nin bağımsızlığını tanıdığına ilişkin sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Açıklamasında Yunanistan Ortodoks Kilisesine de teşekkür etti.

Ukrayna Ortodoks Kilisesi’ne “tomos” adı verilen bağımsızlık yetki belgesi, 6 Ocak 2019 tarihinde Fener Rum Patrikhanesi’nde gerçekleştirilen bir törenle verilmişti.

Kırım, Ukrayna’ya Geri Dönecek

Bağımsız Ukrayna Ortodoks Kilisesi Lideri Metropolit Epifaniy, daha önce yaptığı açıklamada Rus Ortodoks Kilisesi’nin Ukrayna’da etkin olduğunu belirtmişti. Metropolit Epifaniy, Ukrayna’daki Ortodoks Kiliseleri birleştiği takdirde bu birleşme sonucunda savaşın sona ermesine, Kırım’ın tekrar Kiev yönetiminin egemenliği altında girmesine önemli katkılar sağlayacağını öngörmüştü.

Metropolit Epifaniy konuyla ilgili katıldığı bir radyo programında, ““İnanıyoruz ki, tüm Ortodoks Ukraynalılar tek bağımsız Ortodoks kilisesi altında birleştiğimiz anda Donbas’taki savaş sona erecek ve Kırım, Ukrayna egemenliği altına dönecektir. Çünkü Putin burada Ukrayna’da sahip olduğu desteği kaybedecek. Bu destek olmasaydı Donbas’taki savaş da olmazdı. Ancak maalesef bu destek hala sürüyor. Biz yavaş yavaş Ukrayna’da tanınmış, tek birleşik kilise olarak kabul edileceğiz. Ve Rusya yavaş yavaş Ortodoks Ukraynalılar aracılığıyla sahip olduğu etkisini kaybedecek.” ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: QHA

Bağımsız Ukrayna Ortodoks Kilisesi kırım Rus Ortodoks Kilisesi tomos türk türk dünyası türk dünyası haberleri ukrayna Yunan Ortodoks Kilisesi