Yunan Medyası: Türkiye, Stratejik Öneme Sahip Zürafa Adası'nı İlhak Etti

TAKİP ET

Yunan medyası, Türkiye'nin, uluslararası bir resmi yazıyla Zürafa Adası'nın Türk toprağı olduğunu ve münhasır egemenlik haklarının Türkiye'ye ait olduğunu duyurduğunu söyledi.

Yunan medyası, Türkiye'nin, uluslararası bir resmi yazıyla Zürafa Adası'nın Türk toprağı olduğunu ve münhasır egemenlik haklarının Türkiye'ye ait olduğunu duyurduğunu söyledi. 

X'teki "hermez_z" kullanıcısının Yunan haber platformu News Break'ten aktardığına göre; Türkiye uluslararası bir resmi yazıyla Zürafa Adası'nın yalnızca Türk toprağı olduğunu ve münhasır egemenlik haklarının Türkiye'ye ait olduğunu duyurdu.

Türkiye, 30 Ekim 2023'ten 2 Kasım 2023'e kadar Türk F-16'ları ve İHA'larıyla Zürafa Adası ve çevresinde hava savunma sistemlerinin operasyonel testini gerçekleştirecek.

Bu durum, işgal altındaki bir Yunan adasının Türkiye egemenliğinde olduğunun hatırlatıldığı ilk resmi uluslararası duyuru oldu.

Türkiye, bir NOTAM yayınlayarak Zürafa Adası'nı da içine alan tatbikat alanını duyurdu. Duyurunun ardından Yunan hükümeti, Türk tatbikat alanının "Yunan egemenliğini işgal ettiğini" iddia etti fakat Yunanistan bu konuda Türkiye'yi herhangi bir şekilde uluslararası kuruluşlara bildirmedi. 

Yunan medyası, A3789/23 numaralı Yunanistan duyurusunu ve Türkiye'nin karşılık olarak yayınladığı A7847/23 numaralı Türk duyurusunu paylaştı. Türkiye'nin Yunanistan'ın cevabına karşılık olarak yayınladığı yeni duyuruda tüm tatbikat alanının kesinlikle, Türkiye'nin münhasır egemenlik haklarına sahip olduğu İstanbul FIR sınırları içinde olduğu ve Yunanistan'ın hak iddia ettiği Zürafa Adası'ndaki "Yunan egemenliğinin" bir işgal olduğu belirtildi. Adacığın Türk toprağı olduğu ve bu nedenle tatbikatın gerçekleşeceği söylendi.

Ege, Marmara ve Trakya için stratejik öneme sahip olan ada, çevredeki Türk balıkçıların Yunanistan tarafından taciz edilmesiyle gündem oluyordu.

Türk Balıkçılara Ateş Açan Yunanistan'a Nota Verildi

Yunan Güçleri Ege'de Türk Balıkçılarına Ateş Açtı: 1 Yaralı

Yunan Sahil Güvenlik Botundan Türk Balıkçı Teknesine Saldırı

zürafa adası zürafa adacığı yunan adası ilhak işgal yunan adası zürafa adası nerede zürafa adası ilhak yunan adalar işgal