Yunan Pilotlar İçin Hazırlanan Türk Karşıtı Hakaret İçerikli Arma Tepki Çekti

TAKİP ET

Yunan Rafale savaş uçaklarını kullanan pilotlar için hazırlanan arma tepkilere neden oldu.

Yüz yıl önce Avrupalı devletlerin kışkırtmaları ve destekleriyle Anadolu'yu ele geçirme hayalleriyle Türk topraklarını işgal eden Yunanistan, Büyük Türk Başbuğu Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusu karşısında aldıkları tarihi mağlubiyetle büyük bir sosyal çöküşün eşiğine gelmiş, içine girdikleri büyük kıtlıkta Türkiye'den dahi tahıl yardımları almak zorunda kalmıştı.

Aradan geçen yüz yılın ardından Yunanistan, Türkiye'ye karşı ırkçı ve saldırgan tutumunu sürdürüyor. Ege'deki 18 Türk adasının işgal edilmesi ve Lozan Barış Antlaşması'na göre silahsız statüde olan adaların silahlandırılması, ABD parlamentosunda konuşan Yunan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Türkiye'ye ağzına geleni söylemesinin yanı sıra Yunan ordusunda da Türk karşıtı şovenist eğilimler giderek artıyor.

Yunan Başbakanı Miçotakis ABD Kongresi'nde Türkiye'ye Ağzına Geleni Söyledi, Ayakta Alkışlandı


Son olarak Yunan Rafale savaş uçaklarını kullanan pilotların takması için hazırlanan arma tepkilere neden oldu. Armanın üzerine Türk toprakları üzerinde sözde Türkiye'yi temsilen yer alan, başında fes bulunan bir hindi görülüyor.

yunan pilotlar için hazırlanan türk karşıtı hakaret içerikli arma tepki çekti yunanistan türkiye