Yunanistan AB'nin Türkiye ile Gümrük Birliği'ni Askıya Almasını İstedi

TAKİP ET

Yunan devlet ajansının haberine göre Atina, Avrupa Birliği'ne bir mektup göndererek Türkiye ile Gümrük Birliği'nin tamamen askıya alınmasını talep etti.

Yunanistan, Avrupa Birliği'nden Türkiye ile Gümrük Birliği'ni askıya almasını talep etti. Yunan basınında yer alan habere göre; Atina hükumeti, Avrupa Komisyonu'ndan Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de 'provokasyonlarına devam ettiği' gerekçesiyle Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki Gümrük Birliği anlaşmasını askıya almasını istediğini bildirdi.

Dendias Mektup Yazdı

Yunanistan devlet ajansının diplomatik kaynaklara dayandırdığı habere göre, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın, Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi'ye bir mektup yazdığı belirtildi. Buna göre Dendias mektupta, 'Türkiye'nin devam eden yasadışı davranışlarının onaylanmadığına dair bir mesaj vermek' için Gümrük Birliği'nin tamamen askıya alınmasının gözden geçirilmesini talep etti.

Dendias'ın mektubunda ayrıca Türkiye'nin "öngörülemeyen tarifeler uygulayarak AB-Türkiye gümrük birliğini tek taraflı olarak ihlal etmeye devam ettiği" yönünde ifadeler kullandığı aktarıldı.

nikos dendias yunanistan abden türkiyenin gümrük birliğinden çıkarılmasını talep etti ab gümrük birliği antlaşması türkiye oruç reis doğu akdeniz gerilim yunanistan türkiyeyi suçlamaya devam ediyor türkiyenin provak