Yunanistan Başbakanı: Erdoğan'ın Hakaretlerine Göz Yumuyorum

TAKİP ET

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Kathimerini'ye verdiği röportajda Erdoğan ile ilgili soruları yanıtladı.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Kathimerini gazetesi muhabirlerine konuştu. Röportajda Türkiye ile Yunanistan ilişkilerine dair soruları da yanıtlayan Miçotakis,  “Eğer Türkiye gerilim yolunu tercih ederse bunun bir karşılığı olacaktır. Biz mültecilerin bir silah gibi kullanılmasına asla izin vermeyeceğiz. Ayrıca Yunan Sahil Güvenlik birimi bir mültecileri karşılama hizmeti değildir. Sınırlarımızı korumak için oradalar” dedi.

İki ülke arasındaki sorunların henüz çözülmediğini belirten Miçotakis, “Ben 2021 yazının 2020 yazından daha sessiz geçeceğine çok inanıyorum. Eğer bana gerilime sebep olan yapısal sorunları çözüp çözmediğimizi soruyorsan, hayır Türkiye ile bir anda sorunlarımızı çözmedik. Burada yaptığımız açıkça pozisyonumuzu belirlemek oldu. Türkiye’ye her iki ülke ve halklar için en iyisi olacak iyi bir ilişki istediğimizi söyledik” şeklinde konuştu.

Erdoğan da Aynısını Yapardı

Yunanistan ile Türkiye arasındaki problemler için Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayabileceğini söyleyen Miçotakis,  Kathimerini muhabirinin, “Cumhurbaşkanı Erdoğan size şahsi olarak kamuya yaptığı konuşmalarda çok hakaret etti” sözlerine “Evet. Bunlara göz yumuyorum. Şu an aramız iyi” şeklinde yanıt verdi.

Başbakan sözlerine, “Biz herkesle konuşuyoruz. Türkiye ile neden görüşmeyelim? Ve elbette eğer önemli bir konuysa Erdoğan’la konuşmak için telefonu elime alıyorum. Bence o da aynısını yapardı” diyerek devam etti.

yunanistan başbakanı erdoğan recep tayyip hakaret göz yumuyorum miçotakis