Yunanistan Başbakanı'ndan Diplomasi Çağrısı

TAKİP ET

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Doğu Akdeniz gerginliğine çözüm olarak diplomasiye şans verilmesi gerektiğini söyledi.

Video konferans aracılığıyla gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Doğu Akdeniz için diplomasi yolunun izlenmesi gerektiğini ifade etti.

Geçen yılki Genel Kurulda, Cumhurbaşkanı ve AKP Lideri Recep Tayyip Erdoğan'a dostluk ve iş birliği elini uzatmaya özen gösterdiğini belirten Miçotakis, "Avrupa'da Türkiye için bir köprü kurucu olarak hareket etme isteğimden bile bahsetmiştim" ifadesini kullandı.

Yunanistan Başbakanı, Türkiye'nin buna rağmen bölgede gerilimi tırmandırdığı öne sürerek, "Tansiyonun sürekli yükselmeye devam edemeyeceğini herkes anlıyor. Yakın komşular arasında ortaklığın mümkün olmadığına inanmayı reddediyorum" dedi.

Miçotakis, iki taraf arasında iki gün önce duyurulan istikşafi görüşmelerin başlaması kararının, "doğru yönde atılmış bir adım olduğunu" ifade ederek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM'nin gerçekten bir umut ışığı ve küresel iş birliğinin kalesi olduğuna inanıyorsa, onu bu değerlere uygun hareket etmeye çağırıyorum" dedi.

doğu akdeniz Türkiye yunanistan istikşafi müzakere miçotakis kiryakos miçotakis recep tayyip erdoğan bm genel kurulu