Yunanistan'da Orman Yangınları Kontrol Altına Alınamıyor: Türk Uçakları da Müdahale Ediyor

TAKİP ET

Yunanistan'a bağlı Rodos Adası'nda geçtiğimiz hafta başlayan orman yangını kontrolsüz biçimde yayılmaya devam ediyor. Yunan itfaiyesi, Rodos ve Korfu adalarında durumun ciddi olduğunu duyurdu.

Yunanistan'a bağlı Rodos Adası'nda geçtiğimiz hafta başlayan orman yangını kontrolsüz biçimde yayılmaya devam ediyor. Yunan itfaiyesi, Rodos ve Korfu adalarında durumun ciddi olduğunu duyurdu.

Yunan itfaiye servisinden yapılan açıklama şöyle:

''En ciddi yangınlar Rodos ve Korfu'da devam ederken, geri kalan cephelerde şu ana kadar birçok yeniden alevlenmeyle mücadele ediliyor. 55 araçla 266 itfaiyeci, çok sayıda gönüllü, tüm Sivil Koruma kurumları mevcut güçleri, 9 uçak ve 4 helikopter bulunmaktadır. Korfu'da, adanın kuzeydoğu tarafındaki daha geniş alanda yangınla devam etmektedir. Alevler Loutses yerleşimini tehdit etmektedir ve bu nedenle 112 tarafından sakinlerin güvenli bir yöne tahliye edilmesi için bir mesaj yayınlanmıştır” 

Rodos Adası'nda yangınlarla mücadelede Türkiye’den gönderilen yangın söndürme uçakları da görev yapıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığından konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle;

“T-70 yangın söndürme helikopterimiz ‘Nefes’ ve yangın söndürme uçaklarımız tarafından Yunanistan’daki orman yangınında üç günün sonunda toplam 184 sorti ve 544 ton su atımı gerçekleştirildi. Yurt içi ve yurt dışında orman yangınlarıyla mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor” 

T-70 yangın söndürme helikopterimiz “Nefes” ve yangın söndürme uçaklarımız tarafından Yunanistan’daki orman yangınında üç günün sonunda toplam;

☑️184 sorti ve
☑️544 ton su atımı gerçekleştirildi

Yurt içi ve yurt dışında orman yangınlarıyla mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. pic.twitter.com/sgYevvbYGL

— T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı (@TCTarim) 25 Temmuz 2023

Yunanistan orman yangını Rodos Tarım ve Orman Bakanlığı T-70 184 sorti 544 ton su Korfu Loutses