Yunanistan'da Yalan Üzerine Kurulan 'Mağusa' İsimli Dizi Vizyona Girdi: Türkler, Katliamcı Olarak Gösterildi

TAKİP ET

Yunanistan'da vizyona giren Mağusa isimli dizide, Türkler katliamcı olarak gösterildi.

Yunanistan'da vizyona giren ve Kıbrıs'ı konu alan 24 bölümlük Mağusa isimli dizide Türkler, katliamcı olarak gösterildi. 

Tarihin baştan sona çarptırıldığı dizide, Yunan çetelerin katlettiği Türkler'e yer verilmezken şanlı Türk ordusu, Yunan sivilleri bombalamış gibi gösterildi. 

Sosyal medya platformu X hesabından diziyi duyuran ve tarihi gerçeklikleri yazan merhum Rauf Denktaş'ın eski danışmanı, eski başbakan özel kalemi ve Dışişleri Bakanlığı Tanıtma Dairesi eski müdürü tarihçi yazar Sabahattin İsmail, tarihi yalanlar üzerine kurulan diziye tepki gösterdi. İsmail'in paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

'İşte Türk-Yunan Dostluğu'

''İŞTE TÜRK-YUNAN DOSTLUĞU

Yunan MEGA televizyonu tarafından çekilen ve dün akşam vizyona giren 24 bölümlük"MAĞUSA"adlı yalanlarla dolu dizide Türkiye'ye saldırılıyor Türk ordusu sivilleri bombalayıp vahşice katleden barbarlar olarak karalanıyor.

Dizide 1974Barış Harekatı esnasında Türk ordusundan kaçan kadın ve çocukların Türk uçakları tarafından bombalanıp katledildiği, kucağında çocuğu olan bir kadının öldürüldüğü, çocuğunun ‘anne anne’ diyerek cansız bedene sarılıp ağladığı, efekte verilen uçak,bomba sesleri ve kaçanların çığlıkları eşliğinde gösteriliyor.

Dünya'daki GAZZE hassasiyeti ve İsrail katliamlarına oluşan uluslararası tepki istismar edilerek "Bugün İsrail'in yaptıklarının aynısını 1974’de Türkiye'nin Kıbrıs’ta Rumlara yaptığı algısı" yaratılmak isteniyor Oysa bunlar büyük bir yalan.Türk ordusu asla sivilleri bombalamadı. BM raporlarında, uluslararası basında, hatta Rum-Yunan medyasında o tarihte böyle bir haber,rapor ve iddia yer almadı. Tam aksi 19 Temmuz 1974'de 250 mücahidin savunduğu Gazimağusa'ya saldıran 5000 kişilik Rum-Yunan birlikleri Gazimağusa surları dışındaki Türk bölgelerini işgal etmiş, 36 sivil Türkü katletmiş 260 Türkü yaralamıştı. Surlar içine çekilip direnişi sürdüren Türk Halkı 27 gün boyunca kuşatma altına alınarak Maraş'tan atılan havan topları ve uçaksavar mermileri ile katledilmiş,açlık,susuzluktan kırılmıştı.

Rum kuşatması 16 Ağustos 1974'de Osman Fazıl Polat Paşa komutasındaki 28. Tümen  birliklerinin yetişip katliamcı Rum birliklerini dağıtması ile son bulmuştu Rum-Yunan ikilisi bu dönemde Gazimağusa köylerinden Atlılar Muratağa,Sandallar ve Taşkent köylerinde 3 aylık bebeklerden 90'lık ninelere kadar tümüyle sivil 300 civarında Türkü de topluca katlederek toplu mezarlara gömmüştü. Ve bunlar BM raporları ile uluslararası basında fotoğraflı olarak yer almıştı.

İşte Yunanistan'ın Türk-Yunan dostluğundan ve  yakınlaşmasından anladığı, bu gerçekleri tersyüz ederek Türk ordusunu katliamcı olarak göstermektir.

Biz Yunanlılar incinmesin diye bunların ve Anadolu işgalindeki katliamlarını gösteren filmleri yapmazken onlar bu yalanlarla tüm Dünyaya ve kendi insanlarına Türkleri, Gazze'de katliam yapan Siyonistlerle özdeşleştiren ve Türkleri Barbar olarak gösteren uyduruk filimleri yapıyor.

Yunanistan’ın içindeki Türk düşmanlığı bitmez. Türkiye, Türk düşmanlığı aşılayan yalanlarla dolu bu uyduruk diziyi protesto için gereğini yapmalıdır Yunan MEGA TV'nin paylaşımını linkten izleyebilirsiniz.''

 

Yunanistan Türkiye Kıbrıs Mağusa Sabahattin İsmail KKTC