Yunanistan'daki Tren Kazasında Can Kayıpları Artıyor: Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 36'ya Yükseldi

TAKİP ET

Yunanistan'ın Larisa kentinde meydana gelen tren kazasında en az 36 kişi hayatını kaybetti ve 85 kişi yaralandı. Kazanın, yolcu treni ile yük treninin çarpışması sonucu gerçekleştiği ve yolcu treninin bazı vagonlarının raydan çıktığı ve ön vagonlarının yandığı belirtildi.

Yunanistan'ın Larisa kentinde meydana gelen tren kazasında en az 36 kişi hayatını kaybetti ve 85 kişi yaralandı. Kazanın, yolcu treni ile yük treninin çarpışması sonucu gerçekleştiği ve yolcu treninin bazı vagonlarının raydan çıktığı ve ön vagonlarının yandığı belirtildi. Kazada 25'i ağır olmak üzere 85 kişi yaralanırken, yetkililer, Atina'dan Selanik'e giden trendeki yolcuların çoğunun üniversite öğrencisi olduğunu açıkladı. Kazanın ardından, yaralılar hastanelere taşındı ve trendeki diğer yolcular da otobüslerle Selanik, Larisa ve Katerini'ye götürüldü.

Sağlık Bakan Yardımcısı Mina Gaga, kazanın "anlaşılması zor korkunç bir trajedi" olduğunu belirtirken, Larissa kentindeki hastane yetkilileri, yaralananların en az 25'inin durumunun ağır olduğunu açıkladı. Demiryolu işletmecisi Hellenic Train şirketinin temsilcileri de kazayla ilgili ifade verdiler ve nöbetçi istasyon şefi gözaltına alındı. Tembi Belediye Başkanı Yorgos Manolis, yolcu trenindeki ilk üç vagonda sıcaklığın 1500 santigrat dereceye kadar yükseldiğini söyledi.

Tesalya Eyalet Valisi Kostas Agorastos ise kazada 1 ve 2 numaralı vagonların çarpışmanın etkisiyle tamamen tanınmaz hale geldiğini açıkladı. Sağlık Bakanı Thanos Plevris de olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor ve kaza nedeniyle demiryolu trafiği durduruldu. 

yunanistan tren kazası Larisa