Yunanistan: Doğu Akdeniz'de Durum Savaşa Gidebilir

TAKİP ET

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias skandal açıklamalarda bulundu.

Fransa ile savunma iş birliği anlaşması imzalayan Yunanistan, Türkiye'ye yönelik tehditlerini sürdürüyor. ABD'ye yaptığı ziyarette ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile ortak basın toplantısı düzenleyen Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias skandal açıklamalarda bulundu.

ABD'nin Yunanistan toprakları üzerinde kurmayı planladığı üslere sıcak bakan Miçotakis hükümetinin Dışişleri Bakanı Dendias, "Egemenliğimiz tehdit altında. Durum her an savaşa gidebilir" ifadelerini kulandı.

Yunanistan'ın bölgedeki rolünün önemini hatırlatan Dendias "Göç krizinden ve Doğu Akdeniz'deki gerilimden sonra geçen sene bunun önemi, daha arttı Altını çizdiniz. ABD ve Yunanistan kararlı dediniz. Burada tüm ülkelerin egemenliğini korumak için barışa yönelik tehlikeli eylemler de dahil" dedi.

"Doğu Akdeniz'de Yunanistan, bir savaş sebebiyle karşı karşıya. Bir savaş tehdidi söz konusu. Burada egemen haklarını kullanmasıyla durum savaşa gidebilir" diyen Dendias, "Her gün de provokasyona maruz kaldığımızı belirtmeliyim. Yunanistan, diplomasi yoluyla sorunları çözmede kararlı. Uluslararası hukuka riayet etmede de kararlı" şeklinde konuştu.

Yunanistan Doğu Akdeniz'de Durum Savaşa Gidebilir