Yunanistan Fransa'dan 18 Adet Rafale Savaş Uçağı Alacak

TAKİP ET

Yunanistan, Doğu Akdeniz'de Türkiye ile gerilim yaşarken, en büyük destekçisi Fransa'da 18 adet Rafale savaş uçağı alacak.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Doğu Akdeniz'de Türkiye ile yaşadıkları krizi aşmak için izleyecekleri stratejiyi açıkladı. Miçotakis, "İmkan ve ihtiyaçlar arasında bir denge sağlamanın vakti geldi" diye konuştu.

Miçotakis, Fransa'dan 18 Rafale tipi savaş uçağı alacaklarını ve ordularını 15 bin yeni askerle güçlendireceklerini söylerken "4 yeni fırkateyn ve 4 Romeo helikopterini deniz kuvvetlerine dahil edeceğiz" ifadelerini de ekledi.

2010'lu yıllarda derin ekonomik krizlerle sık sık gündeme gelen Yunan ekonomisinin bu hamlelerden nasıl etkileneceği merak ediliyor. Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan Doğu Akdeniz gerginliğinin, silahlanma yarışına yol açma ihtimali bulunuyor.

Atina yönetimi, gelecek 10 yılda 10 milyar euroluk savunma harcaması yapacağını açıklamıştı. Yunanistan'ın artan savunma harcamaları en çok Fransız savunma sanayine yarayacak gibi gözürken iki ülke arasındaki ilişkiler de daha güçlü hale geliyor.

fransa yunanistan miçotakis doğu akdeniz rafale Türkiye