Yunanistan Göçmen Dehşetini Yaşıyor

TAKİP ET

Yunanistan'daki kaçak göçmenlerin neden olduğu şiddet olayları gündem oldu.

Yunanistan'da kaçak göçmenlerin ve sığınmacıların neden olduğu şiddet olayları sosyal medyanın gündeminde. 

Afganistanlı ve Suriyeli göçmenlerin Yunanistan'da neden olduğu şiddet olaylarının yer aldığı bir video, sosyal medyada "Hayır, burası Afganistan değil ve hayır, burası Irak ya da Suriye de değil. Burası Yunanistan, ya da en azından, eskiden Yunanistan'dı" ifadeleriyle paylaşıldı.

Yunanlıların binlerce kez paylaştığı videoda göçmenlerin Yunanistan sokaklarında birbirleriyle çatıştığı bazı Yunan vatandaşlarının ise göçmenlere ülkelerini terk etmelerini söylediği duyuluyor.

"Bu Pembe Gözlükleri Çıkarmamız Gerek Artık"

Yunanistan'a kıyasla katbekat büyük bir göçmen nüfusunu barındıran Türkiye'den de pek çok isim bu videoyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tarihçi Emrah Safa Gürkan "'Gelecekler tabi, zaten TR'de herkes göçmen 20. yy'ın başında geldi, ırkçılık yapmayın.' Alın buyurun, Yunanistan'da bizdekinin onda biri kadar var mıdır? Hayatı lunapark sanıyorlar resmen ya, hem iklim hem ekonomik kriz geliyor bu pembe gözlükleri çıkarmamız gerek artık" yorumunu yaptı.

Tarihçi Emrah Safa Gürkan'dan Sığınmacı Tepkisi: Hayatı Lunapark Sanıyorlar Resmen

"Dünya Vatandaşlığı Diye Bir Kavram Çıktı da Ben mi Kaçırdım?"

Türkiye'nin son 40 yılda yaşadığı tüm problemlerin bu yer değiştirmeden kaynaklandığını belirten Gürkan, Ankara'nın bu konuyla ilgili herhangi bir politikası olmadığını belirterek "Ben hakikaten doğru düzgün bir argüman duyamadım, yani neden alıyoruz mesela, neden böyle bir yükün altına giriyoruz ve hatta o kadar seve seve giriyoruz ki neden sorusunu sormak bile suç oluyor? Ya fikrimi hemen değiştirmeye hazırım, bana biri mantıklı bir şey söylesin ya. Neden TR herkesi almak zorunda ve neden sadece biz alıyoruz ve de neden her insan her yere gitme hakkına sahip olmak zorunda? Dünya vatandaşlığı diye bir kavram çıktı da ben mi kaçırdım?" diye sordu.

Norveç'te 'Entegrasyon' Eğitimi: Sığınmacılar Entegre Edilebilir mi?

yunanistan göçmen dehşetini yaşıyor emrah safa gürkan