Yunanistan İşgal Ettiği Türk Adasında Tatbikat Yaptı

TAKİP ET

Türk toprağı olan Koyun Adası'nı sessiz sedasız işgal eden Yunanistan adada askeri tatbikat yaptı.

Yunanistan'ın Türk toprağı Koyun Adası'nda gerçekleştirdiği askeri tatbikata Yunan Savunma Bakan Yardımcısı Hardalias katıldı.

Yunanistan'ın Ege Denizi'nde uluslararası hukuku çiğnediğini belirten Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, Taşoz, Semadirek, Limni, Sakız, Ahikerya, Bozbaba, İpsara, Sisam ve Midilli gibi Kuzey Ege Adaları'nın huuki statüsünün Lozan Barış Antlaşması'nın 12. ve 13. maddeleri ile tespit edildiğini hatırlattı.

Antlaşma ile Yunanistan'a bu adaların yalnızca kullanım hakkının verildiğini, adaların Türk toprağı olduğunu hatırlatan Yalım, "Söz konusu 9 adanın karasuları, bitişik bölge, kıta sahanlığı, münhasır ekonomik bölge ve hava sahası Türkiye Cumhuriyeti'ne aittir" ifadelerini kullandı.

29 Eylül'de Yunanistan'ın Sakız Adası'nda yaptığı tatbikatın Türk kara sularında gerçekleştirildiğini ve Türkiye'nin buna sessiz kaldığını belirten Yalım, "Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, 2004'ten beri Yunan işgali altında olan İzmir Koyun Adası'na 29 Eylül'de askeri helikopter ile gelerek Yunan askerlerini denetledi. Yunan bayrağı altında, İzmir Karaburun'u fon olarak kullandı. Aynı gün Yunan milletvekili Vasillis Ypsilantis de 2004'ten beri Yunan işgali altında olan Aydın Eşek Adası'na geldi" dedi.

Yunanistan'dan İşgal Ettiği Türk Adasında Tatbikat