Yunanistan Sınıra 27 Kilometrelik Metal Çit İnşa Ediyor

TAKİP ET

Sığınmacıların kendi sınırlarına girmesini engellemeye çalışan Yunanistan, sınıra tamamlandığında 27 kilometreyi bulacak bir metal çit inşa etmeye başladı.

Suriyeli göçmenlerin Avrupa'ya geçiş güzergahı olarak kullandığı Yunanistan, bu geçişleri engellemek için sınırda yeni bir önleme daha başvurmaya karar verdi. Daha önce güçlü ses dalgaları yayabilen iki cihazı Meriç bölgesine yerleştirerek önlem almaya çalışan Atina yönetimi şimdi de aynı bölgeye metal çit inşa edilmesine karar verdi.

Tamamlandığında 27 kilometrelik bir araziye uzanacak metal çitin yapımına Ferecik bölgesinde başlandı. İnsan haklarını hiçe sayan uygulamalarıyla bilinen Atina yönetiminin bu kararı neticesinde gerçekleştirilecek temel atma törenine Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in de katılım sağlayacağı açıklandı.

Metal çitin, mevcut çit gibi sürekli olmayacağı, ilk 9 km’lik bölümü Ferecik’in Petalo bölgesine; sonraki 15 km’nin ise Çirozi alanını kapsayacak şekilde 2,5 km de Nea Egnatia bölgesine yerleştirileceği belirtildi.

yunanistan suriyeliler meriç sınır metal çit miçotakis türkiye sınırı mülteci insan hakları göçmen sığınmacı