Yunanistan, 15 Ağustos'tan Bu Yana Türk Jetlerini Radar Kilidiyle 14 Kez Taciz Etti

TAKİP ET

MSB kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Yunanistan, 15 Ağustos'tan bu yana Türk jetlerini toplam 3 bin 372 saniye radar kilidiyle taciz etti.

DHA'nın haberine göre Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Yunanistan Silahlı Kuvvetleri'nin Ege ve Doğu Akdeniz'de "tansiyonu sürekli yükseltmeye çalıştığını" belirterek 15 Ağustos'tan beri görev uçuşundaki Türk jetlerini 14 ayrı olayda toplam 3 bin 372 saniye radar kilidi atarak taciz ettiğini açıkladı. 

Yunanistan geçen sene Türk hava sahası ve karasularına yönelik toplam 1616 ihlal ve tacizde bulunurken, söz konusu rakamın bu yılın 8 ayında 1123'e ulaştığı bildirildi.

Yunanistan'ın son olarak 1 Eylül'de Rodos güneyinde 'NATO Deniz Muhafızı Harekatı' görevi icra eden deniz karakol uçağına tacizde bulunduğunu anımsatan kaynaklar, söz konusu uçağın NATO görevi icra ettiğini ve silahsız olduğunu vurgularken mütekabiliyet esasları çerçevesinde söz konusu tacizlere ve ihlallere misliyle karşılık verildiğini açıkladı.

Ayrıca, 1988 tarihli 'Türk- Yunan Atina Mutabakat Muhtırası'nda belirtilen Moratoryum Periyodu (15 Haziran- 15 Eylül) ve milli, dini günleri dikkate almadan NOTAM ilan eden Yunanistan'ın, Ege'de tansiyonu yükseltmeyi sürdürdüğü aktarıldı.

yunanistan türk jetleri taciz ege Ege Denizi yunanistan tacizleri