Yunanistan: Uçak Gönderme Teklifimize Türkiye'den Olumlu Yanıt Alamadık

TAKİP ET

Yunan yetkililer, kendi ülkelerinde süren yangına rağmen Türkiye'ye uçak gönderme teklifinde bulunduklarını ancak olumlu yanıt alamadıklarını belirtti.

BBC Türkçe'den Stelyo Berberakis'in haberine göre; Yunan hükümeti yangınlarla savaşan Türkiye'ye uçak göndermeyi teklif etti ancak Yunanistan'ın uçak gönderme teklifi kabul edilmedi. Türkiye'nin teşekkür etmek dışında bir cevap vermediğini kaydeden Yunan yetkililer, başka bir yardım talebi gelirse göndermeye hazır olduklarını söyledi. 

29 Temmuz'da Türk yetkililer ile iletişime geçtiklerini belirten Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, "Türk dostum Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nu telefonla aradım, kendi seçim bölgesi olan Antalya'da çıkan yangınlardan dolayı duyduğum samimi üzüntülerimi dile getirdim ve kendisine Yunanistan'ın yangın söndürme faaliyetleri için her türlü yardımı vermeye hazır olduğunu söyledim" dedi.

Yunan hükümeti kendi ülkelerinde halen devam eden yangınlar olmasına rağmen talep geldiği anda Türkiye'ye yardım uçağı gönderebileceklerini kaydetti. 

Yunanistan'da 13 Uçaklı Müdahale

Mora ve Patras'ta çıkan yangınlara 13 uçakla müdahale ediliyor. Mora Yarımadası’ndaki Ahaia bölgesinde çıkan yangına 294 itfaiye personeli, 7 piyade ekibi, 77 itfaiye aracı, 7 helikopter ve 5 uçak gönderildi. 

Patras'a yakın bölgelerde çıkan yangına ise 290 itfaiyeci, 8 uçak ve 7 helikopterle müdahale ediliyor.

yunanistan yardım talebi olumlu yanıt almadık uçak orman yangını bbc