Yunanistan ve Güney Kıbrıs Türkiye'ye Yaptırım Uygulaması İçin AB'ye Baskısını Sürdürüyor

TAKİP ET

Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, AB'nin Türkiye'ye, Doğu Akdeniz konusunda daha sert müdahalede bulunması için baskı yapıyor.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, AB Konseyi'nin toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, "Türkiye kışkırtıcı ve saldırgan davranışlarına devam ediyor" şeklinde konuştu.

Türkiye Baskılara Kulak Asmıyor

Türkiye ise AB liderlerinin ekonomik yaptırımları tartıştıkları son zirveden iki hafta sonra, Doğu Akdeniz'de keşif yapmaya devam edeceğini duyurdu. Türkiye, geçtiğimiz ay geri çektiği Oruç Reis araştırma gemisini Doğu Akdeniz'e geri gönderdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ise Türkiye, araştırma gemisi Oruç Reis'i tekrar Doğu Akdeniz'e göndereceğini açıkladıktan birkaç saat sonra planlanan Ankara ziyaretini iptal etti.

Türkiye'ye Yaptırım Sinyali

AB liderleri 2 Ekim'deki zirvede, aralık ayında yapılacak toplantıda Türkiye'ye ekonomik yaptırım kararının çıkabileceği mesajı verildi.

 

doğu akdeniz türkiye ab yunanistan güney kıbrıs rum yönetimi baskılar arttı türkiyeye yaptırım sinyali ab türkiyeye yaptırım uygulayacak mı daha sert tutum sitiyorlar almanya fransa recep tayyip erddoğan oruç reis