Yunanistan'da Eylemci Kadınlar: Sınırları Açın Türklerle Evleneceğiz

TAKİP ET

Yunanistan'da polis şiddetini ve Miçotakis'i protesto eden kadınlar, "Sınırları açın, Türklerle evleneceğiz" çağrısında bulundu.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da bulunan Nea Smyrni Meydanı'nda toplanan kalabalık ülkedeki polis şiddeti ve Miçotakis'i protesto etti. Geçtiğimiz Pazar günü, polisin bir vatandaşı dövmesinin ardından başlayan protestolar bugün de devam etti.

Sakin başlayan protestolarda göstericilerin, ilerleyen saatlerde Nea Smyrni Emniyet Müdürlüğü'ne yürümek istemesi ile tansiyon yükseldi. Göstericiler, polise taş ve molotof kokteyli ile saldırırken, polis göstericilere ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullanarak müdahale etti. Çıkan olaylarda göstericilerin motosikletli bir polise taş ve sopalarla saldırması sonucu polisin ağır şekilde yaralandığı duyuruldu. Polis, protestocuların üstünden çıktığı iddia edilen molotof kokteyli dolu bir torbanın fotoğrafını paylaştı.

Söz konusu gösterilerde ilginç bir görüntü de yaşandı. Protestolara katılan bazı kadınlar, Başbakan Miçotakis’e “Türkiye ile sınırları aç, İzmir’e gidip Türk ile evleneceğiz” çağrısında bulundu.

 

 

türkiye türk yunanistan eylem protesto gösteriler kadınlar türklerle evleneceğiz miçotakis başbakan şiddet polis