Yunanistan'da Karantina Bir Hafta Daha Uzatıldı

TAKİP ET

Yunanistan'da 30 Kasım tarihine kadar ilan edilen karantina kararı, 7 Aralık tarihine kadar uzatıldı.

Dünya genelinde Çin virüsü vakaları hızla artmaya devam ederken pek çok ülkede karantina ilan ediliyor. 30 Kasım tarihine kadar karantina ilan edilen Yunanistan'da vakaların azalmaması nedeniyle karantina bir hafta daha uzatılacak. 

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petas, 30 Kasım’da sona erecek olan karantina uygulamasının 7 Aralık sabahına kadar geçerli olacağını ifade ederek, “Salgın yükü fazla olmaya devam ettiği için bu karar gerekliydi. Özellikle bazı bölgelerde endişe kaynağı” şeklinde konuştu.

Verilen karar, hükümetin sağlık, eğitim ve işgücü sektörlerine yönelik politikasına karşı çıkan memurların 24 saatlik grevi sırasında açıklandı. Grev nedeniyle toplu taşıma hizmetleri kesintiye uğrarken, yüzlerce kişi salgın nedeniyle getirilen toplanma yasağına karşı çıkarak başkent Atina ve Selanik kentinde gösteri gerçekleştirdi.

İçinde bulunulan karantina önlemleri kapsamında tüm perakende mağazaları, barlar, restoranlar, müzeler, eğlence mekanları ve spor salonları kapatıldı. Yerel saatle 21.00-17.00 arasında sokağa çıkma yasağının yürürlükte olduğu ülkede insanların evlerini yalnızca iş, sağlık nedenleri, evcil hayvanının ihtiyacı, egzersiz veya yürüyüş gibi belirli nedenlerle terk etmelerine izin verilirken, bunun için SMS ile izin almaları veya belgele bulundurmaları gerekiyor.

Yunanistan’da açıklanan son verilere göre Çin virüsü nedeniyle bin 902 kişi yaşamını yitirirken, toplam 97 bin 288 vaka tespit edildi. 

yunanistan karantina Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petas virüs salgın