Yunanistan'da Karantinadaki Mülteci Kampında Yangın

TAKİP ET

Midilli Adası'nda Çin Virüsü sebebiyle karantinaya alınan bir mülteci kampında çıkan yangın sebebiyle yüzlerce göçmen kaçmak zorunda kaldı.

Çarşamba sabahı yaklaşık 13 bin sığınmacının bulunduğu 'Moria' mülteci kampının farklı noktalarında henüz belirlenemeyen bir sebepten yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülmeye çalışılan yangında kısa süreli panik yaşanırken, ölen ya da yaralanan olmadı.

Moria mülteci kampı Somali asıllı bir sığınmacıda Covid-19 çıkması sebebiyle karantinaya alınmış, yapılan testlerde toplam 35 sığınmacının enfekte olduğu tespit edilmişti. Söz konusu 35 mülteci daha sonra farklı bir bölgeye yerleştirilirken, yetkililer çıkan yangında buranın etkilenmediğini açıkladı.

Yangın sebebiyle kampta büyük maddi hasar meydana gelirken, sığınmacıların karantina sebebiyle öfkeli olduğu ve alevleri söndürmeye çalışan itfaiye ekiplerine direndiği aktarıldı. 

yunanistan mülteci kampında yangın korona virüs karantinadaki kampta yangın çıktı ölü yaralı yok midilli adasındaki kampta yangın çıktı somalili mülteciler sebebi bilinmeyen yangın moria kampında yangın mülteciler ka