Yunanistan'da Kısıtlamalar Geri Geliyor!

TAKİP ET

Artan vaka sayılarına yönelik tedbirler alan Yunanistan, 8 Temmuz'dan itibaren eğlence mekanlarına kısıtlama getirme kararı aldı.

Mayıs ayından itibaren vaka sayılarında düşüş yaşanan Yunanistan'da kısıtlamalar gevşetilmiş, koronavirüse yönelik alınan kısıtlamaların birçoğu kaldırılmıştı.

Ancak Haziran ayında 200 vaka olan Yunanistan'da pazartesi günü 801 vaka kaydedildi. Ertesi gün de 797 vaka görülen ülkede kısıtlamaların geri getirilmesi planlandı.

Hastalığın özellikle gençlerde görülmesi sebebiyle 8 Temmuz'dan itibaren eğlence mekanlarında kısıtlamalara gidileceği bildirildi. Vatandaşı Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, "8 Temmuz'dan itibaren restoranlar, barlar, kulüpler ve eğlence mekanları yalnızca oturan müşterilerle ve yasal kapasite kurallarına uygun olarak çalışacak" dedi.

Hükümet tarafından yapılan açıklamada, son dönemde testi pozitif çıkan kişilerin çoğunun genç olduğu ve bu durumun eğlence mekanlarından kaynaklandığı belirtildi.

Hükümet yetkilileri, önceki haftalarda uygulanan hafta sonu kısıtlamalarının özellikle restoranlar, gece kulüpleri ve barlarda yeniden uygulamaya konulacağını söyledi.

 

yunanistan restoran bar işletme kapanacak kısıtlama koronavirüs