Yunanistan'dan Türkiye'nin Sorumluluk Alanında 2 Navtex

TAKİP ET

Yunanistan, atış eğitimleri gerekçesiyle Türkiye'nin sorumluluk sahasında geniş bir alanı kapsayan iki yeni NAVTEX yayınladı.

Türkiye, Ege ve Doğu Akdeniz'deki sorunların diyalog ile çözülmesine yönelik gerekli adımları atarken, Yunanistan uluslararası basında diyalog çağrısı yapıp eylemsel olarak tam tersi şekilde yol izlemeye devam ediyor. Yunanistan, Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin sorumluluk sahasında olan bölgede iki Navtex ilan etti.

Yunanistan'ın bu hamlesi üzerine Türkiye, kendi sorumluluk sahasında olan söz konusu alanlar için yeniden Navtex yayımladı.

Antalya Navtex İstasyonu tarafından yapılan duyuruda, Türk Navtex servis sahası içindeki bir alana ilişkin yetkisiz bir istasyon tarafından duyuru yayımlandığı, söz konusu duyurunun yetkili olan Antalya Navtex İstasyonu tarafından yeniden yayımlandığı bildirildi. Duyuruda 6 ve 8 Ekim'de Doğu Akdeniz'de belirtilen sahalarda atış eğitimleri yapılacağı ifade edildi.

doğu akdeniz yunanistan tğrkiye gerginlik 2 yeni navtex türkiyenin yetki alanına yunanistandan navtex ege adalar kıbrıs antalya navtex istasyonu türk navtex sahası