Yunus Emre Vakfı İçin Erdoğan'a Sınırsız Personel Görevlendirme Yetkisi

TAKİP ET

AKP milletvekillerinin hazırlayıp Meclis'e sunduğu 'turizm torbasında' Yunus Emre Vakfı için Erdoğan'a sınır personel görevlendirme yetkisi verildi.

AKP milletvekillerinin hazırlayıp TBMM Başkanlığı’na sunduğu “Turizmi Teşvik Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” torba yasa teklifinde Yunus Emre Vakfı’yla ilgili düzenlemeler de yer aldı.

Vakfın yönetim yapısında değişikliğe gidilmesini içeren teklifle birlikte partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sınırsız personel görevlendirme yetkisi de tanındı.

Yunus Emre Vakfı’na ilişkin yapılan değişiklik tekliflerinin amacının, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne uyum” olduğu öne sürüldü. Bununla birlikte, vakfın mütevelli heyeti üyeleri arasında yer alan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı, Maliye Bakanlığı Müsteşarı ve MEB Müsteşarı unvanları, “Bakan Yardımcısı” olarak değiştirildi.

Söz konusu teklifte “İhtiyaç duyulan personelin diğer kamu kurumlarından görevlendirilmesine yönelik” bir madde de belirlendi. Maarif Vakfı Kanunu’ndaki düzenleme esas alınarak hazırlandığı söylenen madde ile diğer kamu kurumlarında istihdam edilen memurların vakıfta görevlendirilmesinin yolu yapıldı.

Böylelikle, görevlendirilecek personelin en fazla iki yıl vakıfta çalışabileceği, bu süre içerisinde diğer kamu kurumlarındaki asıl görevlerinden “Aylıklı izinli” sayılacağı belirtildi.

Bu madde kapsamında yurt dışına gönderilen personelin görev yerine gidiş ve geliş harcırahı ve yurt dışında görev yaptığı süre içerisinde alacağı ücretin vakıf bütçesinden karşılanacağı bildirildi. Yunus Emre Vakfı’nda görevlendirilecek kamu personeli sayısını belirleme yetkisinin de Cumhurbaşkanı’nda olması gerektiği belirlendi.

 

yunus emre vakfı yunus emre enstitüsü erdoğan cumhurbaşkanı sınırsız yetki personel görevlendirmesi verildi yasa kanun teklif tbmm akp ak parti verildi önerge meclis onay torba turizm teşvik kanununda değiş