Yurt Dışı Seyahatlerinde Çin Virüsü Önlemleri Güncellendi

TAKİP ET

Uçakla yurt dışı ve yurt içi seyahat edecek yolcular için uygulanan Çin virüsü önlemleri güncellendi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), yurt dışından Türkiye'ye gelecek olan yolcuların uçuştan önce son 72 saat içerisinde alınmış negatif PCR test sonucunu ibraz etmeleri gerektiğini, bazı ülkelerin ise Türkiye'den seyahat eden yolcular için ek Çin virüsü tedibirleri getirdiğini açıkladı.

SGHM, uçakla seyahat eden yolculara uygulanan Çin virüsü kurallarının son güncel tablosunu aktararak Türkiye’den, başta ABD, İngiltere ve Çin olmak üzere toplam 159 ülkeye gidecek yolcular için ek kurallar getirildiğini belirtti. Konuyla ilgili olarak SGHM'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, "Ülkemizden yurt dışına seyahat edecek yolcuların ve ülkemize yurtdışından giriş yapacak yolcuların, Covid-19 tedbirleri kapsamında uymaları gereken kurallar ve şartlarla ilgili; Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan Ülkelere Giriş Tablosu yayımlandı" ifadeleri kullanıldı.

İngiltere, Brezilya, Güney Afrika ve Danimarka'da salgın önlemleri kapsamında Türkiye’ye direkt uçuşlar halen gerçekleştirilmezken, bahsi geçen ülkelerde bulunmuş yolcuların Türkiye’ye uçuş gerçekleştirilebilen farklı bir ülke üzerinden giriş yaparlarsa son 72 saat içerisinde alınmış negatif PCR testinin yanı sıra, 14 günlük ev karantinasında kalma zorunluluğunun bulunduğu hatırlatıldı. Diğer ülkelerden Türkiye’ye gelen yolcular ise ibraz ettikleri negatif PCR testiyle ülkeye giriş yapabilecek.

Türkiye'den ABD'ye gidecek yolcular için ise Çin virüsü önlemleri kapsamında bir dizi ek önlemler getirdi. Söz konusu önlemlere göre, 2 yaş ve üstü kişilerin uçuştan önceki 3 takvim günü içinde Çin virüsü testi yaptırma ve negatif sonuçlarını yazılı olarak uçuş öncesi ilgili havayolları yetkililerine iletme zorunluluğu bulunuyor. Daha önce virüse yakalanmış olan kişilerin ise uçuştan önceki 90 gün içerisinde Çin virüsünden iyileştiklerine dair belgeyi ibraz etmeleri gerekiyor.

 

 

 

uçuş yurt dışı yolcular abd ingiltere ek önlemler tedbirler getirildi sivil havacılık genel müdürlüğü ibraz belge koronavirüs pandemi çin virüsü covid-19 pcr testi negatif pozitif 90 gün önce sonra