Yurt Genelinde Kar Yağışı Bekleniyor

TAKİP ET

Meteorolojiden gelen bilgilere göre önümüzdeki günlerde yurt genelinde kar ve yağmur yağışı bekleniyor.

Ülke genelinde ocak ayında hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken uzun süredir kar ve yağmur yağışının gerçekleşmemesi kuraklığa neden oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından  paylaşılan 5 günlük hava durumu tahminlerine göre, bu hafta Türkiye'nin doğusunda yer alan Kars ve Ardahan'da kar yağışı etkili olacak. Haftanın sonuna doğru kar yağışları yurdun batı kesimlerinde de etkili olacak.

Çarşamba gününden itibaren ülke genelinde yağmur etkisini artırırken, ülkenin orta ve batı bölgelerinde yağışlı hava bekleniyor. Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt'te parçalı bulutlu bir hava beklenirken, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da ise çok bulutlu bir hava durumu bekleniyor.

Perşembe günü Marmara Bölgesinin Ergene bölümünde, Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya, Bilecik, Eskişehir ve Sivas kentlerinde karla karışık yağmur, Doğu Anadolu genelinde ise kar yağışlarının etkili olması bekleniyor.

Cuma günü ise kar yağışının ülke genelinde etkili olması öngörülüyor. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesi kar yağışlarının en etkili olacağı bölgeler olarak gösterilirken, İstanbul'da da cuma ve cumartesi günleri yağışı bekleniyor.

 

kar yağışı istanbul hava durumu istanbul hava durumu ne zaman kar yağacak ankara eskişehir sivas anadolu