Yurttaşlar Kararların Meclis'te Alınmasını İstiyor

TAKİP ET

Aksoy Araştırma'nın verilerine göre yurttaşların yüzde 76'sı 'vatandaşın sağlığını, ekonomisini, güvenliğini ve refahını etkileyen kararların' Meclis'te alınması gerektiğini düşünüyor.

Aksoy Araştırma tarafından 26 Mart’ta mobil panel üzerinden yapılan araştırmada 1067 kişi, “Sizce vatandaşın sağlığını, ekonomisini, güvenliğini ve refahını etkileyen bir karar nasıl alınmalıdır” sorusuna yurttaşların yüzde 24’ü, kararların Cumhurbaşkanınca alınması, yüzde 76’sı ise Meclis tarafından alınması gerektiği cevabını verdi.

Yüzde 95 güven aralığında yüzde 3 hata payı ile yapıldığı belirtilen çalışmada, İYİ Partililerin yüzde 93.5’i, CHP’lilerin yüzde 90.2’si, MHP’lilerin yüzde 89.5’i ve AKP’lilerin yüzde 53.7’si kararların mecliste alınmasını destekliyor.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile alınan kararlardan rahatsız olan vatandaşlar mecliste alınan kararların daha doğru olacağını düşünüyor. Son dönemde yaşanan ani değişimlerden rahatsız olduğunu belirten vatandaşların isteği doğrultusunda 'kararlar mecliste alınsın' görüşü oy çokluğunu alırken bu görüşü destekleyen AKP'lilerin oranı dikkatlerden kaçmadı.

 

aksoy araştırma karar meclis akp mhp iyi parti chp