Yuva Yıkan Ukraynalı: İngiliz Çift Evlerini Açtıkları Ukraynalı Kadın Nedeniyle 10 Günde Ayrıldı

TAKİP ET

Rus işgalinden kaçan Ukraynalı bir kadına evlerini açan İngiliz çift ayrıldı.

(Fotoğraf: Solda Tony ve Lorna Garnekk, sağda Tony ve Sofiia Karkadym) Rus diktatörü Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgale kalkışmasının ardından Ukraynalı erkekler işgalcilere karşı direnişe başlarken milyonlarca Ukraynalı kadın ve çocuk ülkelerini terk etmek zorunda kaldı.

Avrupa ülkeleri Ukraynalı mültecileri kabul ederken İngiltere hükümeti, İngiliz vatandaşlarının Ukraynalı mültecilere evini açmaları halinde aylık nakdi destek sözü verdi. 

İngiliz Hükümeti Ukraynalı Mültecileri Ağırlayanlara Aylık 350 Pound Verecek


Ukraynalı mültecilere evini açmak isteyen İngiliz vatandaşları için başlatılan programa başvuran Lorna Garnett ve sevgilisi Tony çifti, 22 yaşındaki mülteci Sofiia Karkadym'e evlerini açtı.

The Sun'a konuşan Lorna Garnett, Tony'nin kendisinden Sofiia Karkadym için vazgeçtiğini ve Sofiia'nın İngiltere'ye geldikten sonra sevgilisini "gözüne kestirdiğini" söyledi.

Evlerine geldikten sadece 10 gün sonra Tony ve Sofiia'nın evden ayrılma kararı aldıklarını belirten Lorna Garnett, 8 yıldır birlikte olduğu sevgilisinin kendisine "Hayatımın sonuna kadar onunla yaşamak istiyorum" dediğini ve evden ayrıldıklarını söyledi. Sofiia ise konuya ilişkin açıklama yapmadı. 

yuva yıkan ukraynalı ingiliz çift evlerini açtıkları kadın 10 günde yıkıldı ayrıldı ilişki lorna garnett tony sofiia karkadym