Yüzde 50 İlave Gümrük Vergisi Yüzde 20'ye İndi: Konsol Fiyatları Düşebilir

TAKİP ET

Daha önce zamlı olarak yüzde 50 oranında uygulanan ilave gümrük vergisi, yeni yılda yeniden eski düzeyinde yüzde 20 oranında uygulanacak. Özellikle oyun konsollarının fiyatlarında düşüş olup olmayacağı merak konusu.

Özellikle konsol oyuncularının takip ettiği gümrük vergisi oranı sonunda düşürüldü. 2020 yılında yeni konsollar çıkmasına rağmen oyuncular, yeni nesil oyun cihazlarını yüksek döviz kuru ve vergiler yüzünden alamamışlardı.. Resmi Gazete'nin dünkü mükerrer sayısı ile açıklanan karar ile vergilerin düşürülmesi PlayStation 5 ve Xbox Series X'in fiyatına yansıyacak gibi görünüyor. Yüzde 30'luk vergi farkının fiyatı ne kadar etkileyeceğini öğrenmek için markaların kararlarını beklemek gerekecek.

Alınan yüzde 50'lik ilave gümrük vergisi ile Türkiye'ye gelen PlayStation 5'in fiyatı, 8.299 TL olarak açıklanmıştı. Xbox Series X ve Xbox Series S'in fiyatı ise sırasıyla 8.299 TL ve 5.399 TL olarak karşımıza çıkmıştı. Döviz kurlarındaki kısmi düşüşle de birlikte konsol fiyatlarında hatrı sayılır bir indirim gelebilir.

 

oyuncu oyun konsol konsol oyunları xbox xbox series s playstation sony microsoft playstation 5 xbox series x 2020 gümrük vergisi ilave gümrük ilave vergi ilave gümrük vergisi kalktı indi indirildi düşürüldü