Yüzlerce İnsanın Etkilendiği Volkan Patlamasını 'Turizm' İçin Kullanmak İsteyen Bakana Tepki

TAKİP ET

5 bin 500 kişinin etkilendiği volkan patlamasını turistler için 'cazibe merkezi' olarak tanımlayan İspanya Turizm Bakanı Reyes Maroto eleştiri yağmuruna tutuldu.

İspanya’ya bağlı bulunan Kanarya Adaları’nın en büyük beşinci adası olan La Palma’da iki gün önce meydana gelen volkan patlamasını turistlere pazarlamaya çalışan İspanya Turizm Bakanı Reyes Maroto tepkilerin hedefi haline geldi. 

5 bin 500 kişinin tahliye edildiği ve 120 evin kül olduğu patlamada insanlar acısını yaşarken Bakan Maroto'nun, ''Şu anda en önemli şey, etkilenen turistlerin yanı sıra bugün veya hafta boyunca adaya seyahat etmek isteyen turistlere güven vermek. Doğanın getirdiği şeylerin tadını çıkarmak isteyen birçok turistin önümüzdeki haftalarda ve aylarda bunu yapabilmesi bölgeyi cazibe merkezine çevirerek bundan en iyi şekilde yararlanabiliriz. Hiç şüphesiz benzeri görülmemiş bir şeye tanıklık edecekler'' şeklindeki açıklaması adalıları kızdırdı.

''Bakan Gerçekten Bunu Söyledi mi?''

Maroto'nun açıklamalarına tepki gösteren isimlerden biri olan Muhafazakar Hristiyan tandanslı Halk Partisi (PP) Sözcüsü Agustín Almodóbar, “Evlerini kaybeden insanlar var” dedi.

PP'nin Genel Sekreteri Teodoro García Egea ise, ''Yüzlerce insan sahip olduğu her şeyi kaybederken bakan gerçekten bunu söyledi mi, biri doğrulayabilir mi?'' ifadelerini kullandı.

ispanya kanarya adaları la palma volkan turizm bakanı cazibe maroto