Yüzüklerin Efendisi Dizisinde Zenci Hobbit Olacak

TAKİP ET

Yüzüklerin Efendisi dizisinde farklı ten renklerine sahip Hobbitlerin olacağı bildirildi.

Kayıp Rıhtım'da Oğuzhan Açıkalın imzasıyla yayımlanan makaleye göre, Amazon'un tarihi bir bütçe ile hazırladığı Yüzüklerin Efendisi dizi uyarlamasında farklı ten renklerine sahip Hobbitler göreceğiz.

Peter Jackson'ın çektiği Yüzüklerin Efendisi üçlemesi ve sonrasında yine Jackson'ın yönettiği Hobbit üçlemesinde Orta Dünya hayranları farklı ten renklerine sahip ne bir Elf ne de bir Hobbit görmüşlerdi.

Dizinin kadrosunda bulunan Lenny Henry'nin BBC'nin radyo programında yaptığı açıklamalara göre dizi Hobbitlerin yurdu olan Shire'ın ilk zamanlarını ele alacak.

Dizide bir Hobbit'e hayat verecek olan Henry, "Çok fazla sayıda olmayan bir grup Harfoot’uz. Aslında buçukluğuz fakat o zamanlarda bize Harfoot ismi veriliyor. Irktan çok kabileyiz ancak geniş bir kültürel temelimiz var. Aramızda siyah tenli, kahverengi tenli, Asyalı ve hatta Maori görünümlü kişiler bile bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Tolkien'in Orta Dünya evreninde Hobbitler üçüncü çağın ikinci yarısında ortaya çıkmış olmasına ve dizinin ikinci çağda geçeceğinin bildirilmesine rağmen Hobbitlerin geçmişinin ikinci çağa kadar götürülmesi ve evrende Asyalı yahut zenci bir Hobbit olmamasına rağmen dizide yer verilecek olması, Tolkien hayranlarının tepkisini çekiyor.

Tolkien Vakfı'nın Silmarillion ve Yüzüklerin Efendisi'nin haklarını Amazon'a, Tolkien'in yazdıklarına sadık kalınması koşulu ile sattığı söyleniyordu. Ancak Lenny Henry'nın açıklaması ile birlikte Amazon'un bu tasarrufu Orta Dünya hayranlarını üzecek kadar geniş biçimde kullanacağı endişeleri haklı çıkmaya başladı.

Muhammed Âkif

Yüzüklerin Efendisi Dizisinde Zenci Hobbit Olacak