Yüzüklerin Efendisi'nin Yeni Filmleri Çekilecek: Warner Bros, İlk Filmlerin Yapımcısı New Line İle Anlaştı

TAKİP ET

Warner Bros. Discovery ve New Line Cinema anlaştı.

Warner Bros., Yüzüklerin Efendisi film ve dizi haklarını da elinde bulunduran Embracer Group ile anlaştığını ve ilerleyen yıllarda yeni filmlerin geleceğini açıkladı. Proje orijinal üçlemenin de yapımcısı olan New Line Cinema'ya emanet edildi.

Kayıp Rıhtım'ın aktardığına göre, Embracer Group ile yapılan anlaşma ile Warner Bros. yeni Yüzüklerin Efendisi filmleri çekebilecek.

Tolkien'ın yarattığı Orta Dünya evreninden hangi konunun işleneceği henüz bilinmese de stüdyonun Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi kitaplarından ilhamla üretilecek yapımlara dair hak sahibi olduğu biliniyor.

Orijinal üçlemenin yeniden çekilmesi ihtimali ise gündemde değil.

Orijinal üçlemenin yönetmeni Peter Jackson, eşi Fran Walsh ve senarist Phillippa Boyens ise Warner Bros.’un Yüzüklerin Efendisi planlarından haberleri olduğunu söyledi ve şu açıklamayı yaptı:

“Warner Bros. ve Embracer anlaşmanın her aşamasından bizi haberdar ettiler. Markaya dair gelecek planlarını duymak ve onlarla bu konu hakkında konuşmak için sabırsızlanıyoruz.”

Warner Bros. yöneticileri Michael De Luca ve Pamela Abdy ise yeni Yüzüklerin Efendisi filmleri ile Jackson’ın önceden yaptıklarını tekrarlamayacaklarını söylüyor:

“20 yıl önce New Line inanılmaz hikâyelerin, karakterlerin ve evrenin farkına vararak beklenmedik bir inisiyatif aldı. Böylece Yüzüklerin Efendisi’ni büyük ekrana taşıdı. Bu da daha sonra marka değeri taşıyacak filmlerle tanışan bir jenerasyona evirildi. İki adet üçlemeye büyük bir sevgi ve özenle sığdırılmaya çalışılsa bile J.R.R. Tolkien’in muhteşem büyüklükteki kompleks ve baş döndüren evreninde daha keşfedilmemiş birçok yer var. İzleyicileri Ort Dünya’nın derinlerine götürecek bu sinematik yolculuğa çıkmaktan onur duyuyoruz. Embracer Group ve Middle-earth Enterprises ile birlikte çalışmaktan dolayı çok mutluyuz.”

yüzüklerin efendisi lord of the rings yeni filmler warner bros new line