Yüzüklerin Efendisi'nin Görsel Efektlerini Yapan Şirket, Metaverse İçin Satıldı

TAKİP ET

Yüzüklerin Efendisi ve Avatar gibi büyük bütçeli filmlerin görsel efektlerini yapan şirket, Metaverse'ün geleceğini şekillendireceğini söyleyen Unity şirketine satıldı.

Yüzüklerin Efendisi ve Avatar gibi büyük bütçeli filmlerin görsel efektlerini yapan Weta Digital, Metaverse'ün geleceğini şekillendireceğini söyleyen Unity şirketine satıldı.

Weta Digital, Avatar ve Yüzüklerin Efendisi gibi filmlerin görsel efektlerini; Unity ise Pokémon Go ve Call of Duty: Mobile gibi dünya çapında bilinen oyunların yazılımını yapmıştı.

Weta Digital 1993 yılında Avatar'daki Neyriti gibi hayvan karakterlerini, Yüzüklerin Efendisi'ndeki Gollum ya da Maymunlar Cehennemi'ndeki Caesar gibi tipleri yaratmak için kuruldu.

Tüm Dünyadan Milyonlarca Kreatör Erişebilecek

Unity, Weta'nın ayrıcalıklı ve sofistike görsel efektlerine tüm dünyadan milyonlarca kreatör ve artistin ulaşabileceğini, böylece metaverse'nin geleceğini şekillendireceklerini söyledi.

Metaverse terimi, Facebook'un geçen ay ismini Meta olarak değiştireceğini açıklamasından sonra, daha geniş kitleler tarafından kullanılmaya başlandı.

Facebook odak noktasını Metaverse'e yönlendireceğini açıkladı, kullanıcılarına "arttırılmış ve görsel gerçeklik" üzerinden ulaşmak istediğini vurguladı.

yüzüklerin efendisi metaverse meta facebook unity weta digital pokemon go call of duty