Z Kuşağından Genç: Allah Kitap Rızası İçin Halimizi Görün Şu İktidara Oy Vermeyin

TAKİP ET

Sokak röportajında Yurttaş TV'ye konuşan 15 yaşındaki gencin sözleri sosyal medyanın gündemine oturdu.

Yurttaş TV'nin yaptığı sokak röportajında AKP'li bir yaşlı adama isyan eden genç "Abicim ben bir senedir göğsüme randevu alamıyorum göğüs cerrahisine. Hastane yaptık diye dolanıyorlar nerde hastane?" dedi.

Bir başka kişinin genci engellemeye çalışmasına rağmen Yurttaş TV muhabiri araya girerek durdurdu. Röportajı engellemeye çalışan şahıs Yurttaş TV muhabirine "Provokasyon yapıyorsunuz" dese de 15 yaşındaki genç fikirlerini beyan etmekten geri durmadı.

Bunun ardından kadraja giren gencin okul arkadaşları AKP'li adama itiraz ederek "50 kuruşum var yüz liraya kitap istiyorlar. 99 buçuk lira eksik. Ama buna da şükür ya, çok şükür suyumuz var içebiliyoruz" dedi.

66 yaşındaki AKP'li şahsı yıldıran gençlerden biri olan 15 yaşındaki genç "Erken seçim olsa oyunuzu kimden yana kullanırdınız" sorusuna "Millet İttifakı" yanıtını verdi. Sebep olarak ise "Şu anki iktidarın siyasal islam düşünceleri, kara para aklama olayları, örtülü ödenekten milyonlar çalmaları yüzünden" dedi.

Ben Doğru Düzgün Et Yiyemiyorsam Sorumlusu Bu İktidardır

"Ben bu ülkede sokakta doğru düzgün yürüyemiyorsam, bunun sorumlusu şu an ki iktidardır" diyen genç, "Ben ay sonunu düşünüyorsam ailem yüzünden, doğru düzgün et yiyemiyorsam, defterimi haftalık harçlığımı yemeden almaya çalışıyorsam bunu sorumlusu bu iktidardır. Ben arkadaşlarımla hafta sonu çıkıp bir kahve içemiyorsam, çıkıp dışarda Dolmabahçe’ye giriş 10 lira, benim cebimde para yok diye giremedim geçen gün. Aylık abonman yaptırıyor arkadaşlarım sırf yol parasını harçlık yapmak için. Ben bunları yapamıyorsam, ben rahat hissedemiyorsan, benim ailem rahat hissedemiyorsa bunun sorumlusu bu iktidardır. Arkadaşlarımdan gazete toplayıp iş ilanı bakıyordum. Annem 37 yaşında 2 evladı var. Anneannemle yaşıyor. Anneannemin eline bakmaktan ben sıkıldım. Üniversite okuyacağım ileride. Teknik bölümdeyim şu an. Makine mühendisliği okusam 3 bin 700 lira gibi komik bir rakama iş veriyorlar sana. Okusam da bir şey olmayacağım, okumaya gerek yok diye düşünüyorum artık. Okusam işsiz kalacağım, annem babam sürünecek, kardeşimin yüzüne nasıl bakacağım? Hadi üniversiteye yolladılar beni mezun ettiler, o kadar paralar döküldü. Ben onların karşılığını nasıl vereceğim? Yok yani, ümit göremiyorum. 18 tane ak var saçımda. Arkadaşlarım da böyle" şeklinde konuştu.

"Ben et yiyemiyorum mesela. En son eti bir buçuk ay önce yedim o da sakatat. Yok yiyemiyorum. Telefonun kılıfı yırtıldı yenisini alamıyorum. Okul çantam altıncı sınıftan kalma. Şu kotu halamlardan para alarak aldım. Bu formanın yedeği yok mesela bir haftadır bunu giyiyorum" diyen genç son olarak "Allah kitap rızası için bizi görün ne olur şu iktidar partisine oy vermeyin ne olur" ifadelerini kullandı.

Z Kuşağından Genç Allah Kitap Rızası İçin Halimizi Görün Şu İktidara Oy Vermeyin