Zabıt Katibi Asansörde Maske Takmadığı İçin Açığa Alındı

TAKİP ET

Ankara Adliyesi'nde asansöre maskesiz binen zabıt katibi Hasan B.Y., hakim Adnan C.'nin şikayeti üzerine Adalet Komisyonu'nca başlatılan idari soruşturma kapsamında açığa alındı.

Ankara Adliyesi Dışkapı ek hizmet binasında hukuk mahkemesinde zabıt katibi olarak görev yapan Hasan B.Y., 24 Mart günü öğle arasından sonra odaya çıkmak için asansöre bindi.

Asansörde bulunan hukuk mahkemesi hakimi Adnan C., Hasan B.Y.’yi maske takması konusunda uyarınca Hasan B.Y. maske takma zorunluluğunun kalktığını ve bu nedenle takmayacağını söyledi. Bunun üzerine tartışma çıktı.

Tartışma sırasında hakim Adnan C., katip Hasan B.Y.’ye ‘terbiyesiz’ dedi. Hasan B.Y. de bunun üzerine hakime hakaret suçunu işlediğini söyledi.


Hakim, Maske Takmayan Katip Hakkında Tutanak Tutturdu


Hakim Adnan C., Hasan B.Y. hakkında maske takmadığı gerekçesiyle tutanak tutturarak Adalet Komisyonu’na şikayette bulundu.


"Görevinin Başında Kalması Sakıncalı"


Adalet Komisyonu, tutulan tutanak doğrultusunda idari soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında zabıt katibi Hasan B.Y., sözleşmesi askıya alınarak açığa alındı. Kararda, “Bildirilen eylemin niteliği itibarıyla Ankara Hukuk Mahkemesi emrinde görev yapan sözleşmeli zabıt katibi Hasan B.Y.’nin görevinin başında kalması sakıncalı görüldüğünden hizmet sözleşmesinin hakkında yürütülen idari soruşturmanın sonuçlanmasına kadar askıya alınmasına karar verilmiştir” denildi.

Öte yandan katip Hasan B.Y. ise hakim Adnan C. hakkında kendisine hakaret ettiği iddiasıyla Hakimler ve Savcılar Kurulu’na şikayette bulundu.

maske maske zorunluluğu zabıt katibi asansörde maske takma hakim ankara ankara adliyesi