Zafer Kurugöl Canlı Yayında Açıkladı: Bebeklere Hepatit B ve Kızamık Yerine 'Yanlışlıkla' Çin Virüsü Aşısı Yapılmış

TAKİP ET

Prof. Dr. Zafer Kurugöl canlı yayında çok dikkat çekici bir itirafta bulundu.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl canlı yayında bebeklere Hepatit B ve kızamık aşıları yerine Çin Virüsü aşısı yapıldığını söyledi.

NTV canlı yayının açıklamalarda bulundan Kurugöl "Zaman zaman, bazı durumlar oluyor mesela yanlışlıkla Hebatit B aşısı olabilir ve kızamık aşısı olabilir karıştırabiliyorlar, olabiliyor sağlık ocaklarında, küçük çocuklara Covid aşısı yapıldı. Sizi temin ederim hiçbir yan etki oluşmadı bu kişilerde hiçbir yan etki oluşmadı bu kişilerde.  6 aylık bebekte, 1 aylık bebekte bile çok iyi şeyler oldu. Küçük bebeklerde yüksek doz verseniz bile yan etki açısından bir sıkıntı olmadı" ifadelerini kullandı.

Ancak BioNTech aşısı eksi 20 derecede tutulan özel kutularda muhafaza edilen bir aşı ve uygulamaları randevularını yaptırmış her 6 kişi geldiğinde kutular açılarak yapılıyor. Kurugöl'ün "yanlışlıkla" uygulandığını bahsettiği aşıların bebekler üzerinde izinsiz olarak denendiği yönünde eleştiriler yükselmesine rağmen yetkililerden bu konuda bir izahat gelmedi.

Bunun yanında Zafer Kurugöl'ün Twitter hesabı üzerinden Ocak 2021'de yaptığı itiraf niteliğinde bir açıklama ortaya çıktı, Kurugöl söz konusu paylaşımda "osman bey iyi yayınlar Tek doz çalışması Rus sputnikin aşısı dışında ondan çok önde olan Johson Johnson nun aşısı var, tek doz aşının faz 2 sonucu çok iyi, faz 3 çalışması devam ediyor.Çocuk çalışması da ülkemizde, tarafımızdan, yakında başlayacak" ifadelerini kullanmış.

Muhammed Âkif

Öğretim Üyesi Canlı Yayında Açıkladı Bebeklere Hepatit B ve Kızamık Yerine Yanlışlıkla Çin Virüsü Aşısı Yapılmış