Zafer Partili Lütfü Şahsuvaroğlu: Türk Bir Kavmin Adı Değildir, İslamdır

TAKİP ET

Zafer Partisi Genel Başkanı Yardımcısı Lütfü Şahsuvaroğlu'nun ümmetçilik yapıp İBDA-C terör örgütü elebaşına özgürlük istediği videolar gündem oldu.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Şahsuvaroğlu'nun"Türk bir kavmin adı değildir" dediği video gündem oldu.

Şahsuvaroğlu'nun ümmetçilik aşkıyla Türklüğün bir kavmin adı olmadığını, İslam'a eşit olduğunu ileri sürdüğü ve hatta Yörükler için "Türk mü ki?" diye sorduğu videoya birçok tepki geldi. 

İktidar yandaşı Beyaz TV'de Sağduyu programına katılan Şahsuvaroğlu, "Türk kavramının bir kavimle alakası yok herkes yanlış söylüyor. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu düzgün söylüyordu, biz onunla hayli konuştuk. Bu benim 20 yıldır anlattığım mesele, kitabım da o konuyu anlatır. Türk kavramı bin yıldır neyse yani eşittir İslam demektir. Yani İsmet Özel'in dediği gibi Allah'ın kılıcına Türk denir. Türk bir kavmin adı değildir. Özbek olabilirsin, Tatar olabilirsin yani Türk dediğin, yani Yörük Türk mü ki?" ifadelerini kullandı. 

 
Geçen hafta ümmetçiliği ile bilinen İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun gayrimüslim Türkleri Türk ve insan saymayan benzer ifadeleri üzerine Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sert tepki göstermişti. Zafer Partisi'nin Şahsurvaoğlu ile ilgili bir yaptırımının olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

İYİ Parti Ümmetçisinin Videosu Gündem Oldu: Gayrımüslim Türkler İnsan Değildir



Şahsuvaroğlu'nun ayrıca mürteci terör örgütü İBDA-C'nin elebaşı Salih Mirzabeyoğlu için özgürlük istediği bir videosu da yine gündem oldu.

Şahsuvaroğlu, o videoda da şu ifadeleri kullandı:

"12 Eylül öncesinde gençlik çeşitli kamplara bölündü. Bunda ideolojik faktörler, inanç faktörleri, tarihsel motivasyonlar ve tabii ki uluslararası güçlerin Türkiye üstündeki hedefleri etkili oldu. Fakat o dönemde ne varsa çatışmaya dair bütün bu yaralar sarılmaya çalışıldı. En son Ülkücülere yapılan bir haksızlık vardı. 313. Madde dolayısıyla diyelim ki başka örgütler onlarca cinayet işlese bile tek bir idam cezasıyla cezalandırılıp o da sonuçta hukuksal gelişmeler ne gelişme gösterdiyse o minvalde bir cezaya mahfuzsa, o kadarı bir haksızlık vardı. O da giderildi. Handiyse içlerinde 12 Eylül'ün kırgınlıklarını, kızgınlıklarını taşıyan hiç kimse kalmadı denilebilir.

Bu anlamda 12 Eylül öncesi Akıncı gençler içerisinde önemli bir liderlik rolü oynayan Salih Mirzabeyoğlu'ndan başka da neredeyse içeride kimse kalmadı. Dolayısıyla bu konuda haksızlıklar yapılması gençlik üzerinde acıların sürdürülmesi abestir. Ben de yakından tanıdığım ve büyük gadre uğramış Salih Mirzabeyoğlu'na özgürlük istiyorum."

 

lütfü şahsuvaroğlu türk bir kavmin adı değildir türk adı Türklük islam salih mirzabeyoğlu