Zafer Partililerin Şehre Alınmamasını Emreden Hatay Valisi'nden İtiraf Gibi Açıklama

TAKİP ET

Zafer Partisi heyetinin şehre alınmaması talimatı veren Hatay Valiliği'nden itiraf niteliğinde bir açıklama geldi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, dün yaptığı açıklamada bugün Hatay'a gelerek Suriye sınırına -iktidara geldiklerinde tamamlamak üzere- ilk mayını yerleştireceklerini duyurmuştu.

Beraberindeki partililerle birlikte Hatay'a giden Ümit Özdağ, şehrin en kuzeydeki ilçesi olan Erzin'in girişinde jandarma kuvvetleri tarafından durduruldu.

Hatay Sınırına Mayın Yerleştirmeye Giden Ümit Özdağ Jandarma Tarafından Durduruldu


Bulundukları yeri Hatay'ın anavatana katıldığı gün olan 9 Temmuz'a kadar terk etmeyeceklerini açıklayan Özdağ konum bilgisi paylaşarak tüm vatandaşları yanına gelmeye çağırdı.

Ümit Özdağ Türk Toprağı Hatay'a Alınmadı: 9 Temmuz'a Kadar Buradayız

Valilikten Açıklama

Milletvekili Ümit Özdağ'ın Türk toprağı Hatay'a girmesine engel olan Hatay Valiliği'nden ise itiraf niteliğinde bir açıklama geldi.

Söz konusu açıklamada "Hatay sınırına mayın döşeyeceğini iki gündür ilan eden, yabancı düşmanlığı ile her kesimden insanın bir arada yaşadığı, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü kadim şehir Hatay'ımızın sosyal dinamiklerine mayın döşeyeceğini söyleyerek kışkırtıcı bir üslupla ilimize gelen tüm grup ve kişilerin telafisi mümkün olmayan olaylara sebebiyet verilmemesi adına kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde kamu düzeninin ve asayişin sağlanabilmesi, huzurun temin edilebilmesi amacıyla Valiliğimizce gerekli önlemler alınmıştır" denildi.



AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay Valisi Rahmi Doğan'ın söz konusu açıklamanın yer aldığı Twitter paylaşımını retweetledi.



Özdağ Valiliğin söz konusu kararına ilişkin "TBMM'de temsil edilen bir siyasi parti Hatay'a gelirse 'Hatay'da olaylar çıkar' diyorsun. Kim çıkartacak? Hataylılar mı? Kimin çıkartacağını kabul ediyorsun? Suriyelilerin olay çıkartacağını, Suriyelilerin Zafer Partililere saldıracağını kabul ediyorsun. Bu aslında Türkiye'nin ne kadar büyük bir tehdit altında olduğunu gösteriyor.

Yarın 'Mersin'de, Adana'da, Gaziantep'te, Kilis'te, İstanbul'da, Konya'da, İzmir'de de olay çıkartırlar, siyaset yapmayın' mı diyeceksiniz? Hadi canım sizde! Burası hala Türkiye Cumhuriyeti! Sizin işiniz Zafer Partisi'nin Hatay'a girişini engellemek değil, Zafer Partisi'nin güven içinde faaliyetlerini sürdürmesini sağlamaktır. Hiçbir yere gitmiyoruz, herkes görevini yapsın" tepkisini göstermişti.

Hatay Sınırına Mayın Yerleştirmeye Giden Ümit Özdağ Jandarma Tarafından Durduruldu

zafer partisi zafer partililerin şehre alınmamasını emreden hatay valisi hatay valiliği itiraf gibi açıklama ümit özdağ