Zafer Partisi Eskişehir İl Başkanı Görevden Alındı: Olağanüstü Kongre Kararı

TAKİP ET

Zafer Partisi Eskişehir İl Başkanı Bayram Bingöl görevden alındı.

Eskişehir'de Zafer Partisi'nin Kurucu İl Başkanı olan Soner Çam’ın görevden ayrılmasıyla İl Başkanı olan Bayram Bingöl hakkındaki şikayetler artınca Genel Merkez, Bingöl'ü görevden aldı.

Yeniden Refah Partisi'nin Tepebaşı İlçe Başkanı'yken istifa eden ve daha sonraki zamanlarda Zafer Partisi'ne katılan Bayram Bingöl'ün "Milli Görüş" çizgisini devam ettirdiği ve bu anlayışı Zafer Partisi’nde de uygulamak istediği, bu nedenle parti içerisindeki rahatsızlık başladığı ileri sürüldü.

Bingöl'ün, ölen İsmailağa elebaşı Mahmut Ustaosmanoğlu'nun ardından mürteci bir açıklama yapması da rahatsızlık sebeplerinden biri oldu.


Ayrıca yerel saglisolluhaber.com'un iddiasına göre il yönetiminden dört ismin istifa ettiği ancak yedek üyelerin istifa eden isimlerin boşalttıkları görevlere gelmek istemedikleri belirtildi. Tüzük gereği ayda en az iki kere yapılması gereken yönetim kurulu toplantılarının da yapılamadığı iddialar arasında.

Bu rahatsızlıklar sonucunda Zafer Partisi Genel Merkezi, Eskişehir'de olağanüstü kongre kararı alarak Bayram Bingöl'ü görevden aldı. 

Olağanüstü kongrenin 16 Ağustos'ta gerçekleştirileceği ifade edildi.

Kongre öncesinde ise yönetim kurulu üyesi olmadığı ileri sürülen Mustafa Aynacı göreve getirildi.


Eskişehir İl Teşkilatını Mustafa Aynacı'nın kongreye götüreceği belirtilse de kongre sonrasında Aysel Uslu Demir'in il başkanı olması bekleniyor.



 

zafer partisi zafer partisi eskişehir zafer partisi eskişehir il başkanı bayram bingöl mustafa aynacı aysel demir uslu