Zafer Partisi Kaynıyor: 'Ümmetçilerin Burada Barınması Mümkün Değildir'

TAKİP ET

Zafer Partisi'nden istifa eden Ömer Turan'ın parti üst yönetimine yönelik sözleri tartışma yarattı.

Zafer Partisi'nden istifa eden eski AKP'li Ömer Turan'ın paylaşımları Zafer Partisi'nde tartışmalara neden oldu. Tengrici-Deist partilileri hedef alan Turan, Zafer Partisi'nin Tengrici üyeleri nedeniyle yüzde 0-2 bandında kaldığını iddia etti. 

Ünlü yayıncı ve avukat Burhi'yi de hedef alan Turan, "Ümit Özdağ’ın 'nüfustan İslam ibaresi nasıl çıkarılır, Tengri ibaresi nasıl sokulur' yargısal sürecini sabit twiti haline getiren kişi ile aynı fotoğraf karesi içine girmesi, Özdağ’ın çok büyük oranda Müslüman olan Türk milleti üzerindeki etki ve tesirini minimize edecektir" iddiasını öne sürdü.

Zafer Partisi'ne oy vermeyeceğini bizzat belirten Turan'ın sözleri Zafer Partililerden tepki çekerken Turan'a cevap veren Burhi, "Oy vermeyeceğinizi dahi belirtmişsiniz, bu kadar yontup yönlendirmeye çalışmayın o halde isterseniz, oy vereceğiniz siyasal islamcı partilerle ve liderleriyle ilgilenin" dedi.

"Ümmetçiler Bu Partide Barınamaz"

Turan'a tepki gösteren Genel Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya, "Bizim olduğumuz yerde samimi olmayan bu kişiler barınamaz, dışlanır ve layık olduğu yere geri döner! Siyasal Ümmetçilerin, Atatürk çizgisinde Türk Milliyetçisi bir Partide barınması mümkün değildir! Zaten herkesin tövbesi tutmaz! Türk şapkası takmakla da bu işler olmaz" açıklamasını yaptı.

İsmail Türk'ün İstifası İsteniyor

Bununla birlikte Zafer Partisi'nde bulunması eleştirilen tek ümmetçi, Ömer Turan değildi. Dün, İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun "Gayrimüslüm Türkler insan değildir" ve "Biz Müslüman olmayan Türk'e Türk demiyoruz" dediği anların görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Videoyu kaydeden ismin Zafer Partili İsmail Türk olduğu ortaya çıktı. İsmail Türk'ün sosyal medya hesabından yaptığı FETÖ lideri Fetullah Gülen'e yönelik paylaşımlar tepki çekmişti.




Pek çok Zafer Partili Ömer Turan'ın ardından istifa etmeyen "ümmetçi" İsmail Türk'ün istifasını talep ederken bazı partililer, sadece belli isimler için partinin kolayca harcandığını belirterek sitem etti.

Gelen tepkilere cevap veren Zafer Partisi Çankaya İlçe Başkanı Neslihan Irvana, şu açıklamayı yaptı:

"Cevap Yazmaktan Yoruldum, Bizi Niye Bu Kadar Kolay Harcıyorsunuz?"

"Bugün akşam 20'de eve geldiğimden şu saate kadar cevap yazdım ve yoruldum gerçekten. Partiyi 2 adam yüzünden terk edenlere sadece şunu söylemek istiyorum; bizi niye bu kadar kolay harcıyorsunuz. 2 tane beğenmediğiniz kabul etmediğiniz insan var diye teşkilatlarda sabah akşam ülke için çabalayan bizleri neden görmüyorsunuz!

Beğenmediğiniz o iki insana istediğinizi söyleyin ama tüm partiyi alta almayın yahu!! Bu kadar kaygan zeminde durmayın arkadaşlar. Böyle bir bakışla zor yolları nasıl aşacağız. Temiz ve düzgün insanlar aksine direneceğiz ki,

Çakallar boşlukları doldurmasın. Herkesi biraz zaman tanımaya ve aklı selim davranmaya davet ediyorum Zafer Partisi'nin karşısında mücadele etmesi gereken çok satılmışlar var zaten o yüzden lütfen bize kan kaybettirmeyin.Eleştirilerinizi yapın ama partiyi 2kişiden ibaret görmeyin."

zafer partisi kaynıyor ümmetçilerin burada barınması mümkün değildir ismail türk ömer turan adem taşkaya burhi ümit özdağ