Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ: Enerji Sektörümüzü Ele Geçirmiş Durumda Rusya

TAKİP ET

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: "Enerji sektörümüz ele geçirmiş durumda Rusya. Türkiye'de çok fazla parası var. Amerika'nın olmadığı kadar parası var. Nükleer bir santralde adeta bağımsız bir bölge kurmuşlar kendilerine orada. Suriye'nin kuzeyinden içeriye 3 milyon insanı anında itekleyebilirler."

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Fatih Altaylı'nın Youtube kanalına konuk oldu. Altaylı'nın kanalına konuk olan Özdağ'a şu soru yöneltildi:

"Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da kayyum atamaları gündemde. Bazıları diyorlar ki ‘Eğer DEM Parti belli bir oyun üzerinde alıp CHP’nin seçilmesini engellerse kayyumlar atanmayacak. Hatta yeni bir açılım süreci başlayacak.’ Siz buna katılıyor musunuz?"

Bu duruma katıldığını söyleyen Özdağ, asıl konunun YPG olduğunu söyledi. YPG'nin hakimiyeti ile DEM'in hakimiyetini özdeşleştiren Özdağ, gündemde olan Irak'ta artık bir şey olmadığını söyledi.

Özdağ, Rusya'nın enerji sektörümüzü ele geçirdiğini ve Rusya'nın isteği dahilinde Suriye'den 3 milyon insanın iteklenebileceğini dile getirdi. Özdağ şu ifadeleri kullandı: 

"Öyle olacak. Öyle düşünüyorum. YPG ile ittifak yapacaklar, Suriye’de YPG varlığını kabul edecekler. Onun için Irak hedef olarak gösteriliyor. Fakat Irak’ta, Kandil’de artık bir şey yok. Esas mesele YPG’dir. YPG’ye operasyon yapmayan Türkiye PKK ile mücadele etmiyordur. Zaten etmeyecek de. Burada YPG’nin hakimiyeti, burada da DEM’in hakimiyeti. Bu yeni açılım sürecidir. 
Irak’ın kuzeyine operasyonun gerçek hedefi PKK mı, İran’a karşı bir konuşlanma mı? Bunu düşünmemiz gerekiyor. 
ABD ile yeni bir ilişki, açılım süreci gerçekleştirirseniz Rusya ve İran’la ilişkilerinizi yeniden tanımlamanız gerekir. Bu çok zor. Çünkü manevra alanını o kadar daralttı ki Erdoğan, yarın bu süreç başladığında Rusya, Türkiye’nin menfaatlerini çok ağır şekilde tehdit edebilir.
Enerji sektörümüz ele geçirmiş durumda Rusya. Türkiye’de çok fazla parası var. Amerika’nın olmadığı kadar parası var. Nükleer bir santralde adeta bağımsız bir bölge kurmuşlar kendilerine orada. Suriye’nin kuzeyinden içeriye 3 milyon insanı anında itekleyebilirler."

 


 

ümit özdağ fatih altaylı dem parti ypg pkk kayyım amerika rusya suriye