Zafer Partisi'nden Akşener'e: 'Zevzek'

TAKİP ET

Zafer Partisi Kayseri İl Başkanlığı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e "zevzek" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada AKP'nin sığınmacı politikasını sert sözlerle eleştirdi. "Kırım Sürgünü olmasaydı, Kırım'ın demografisi değiştirilmeseydi, Rusya bu bölgeyi ilhak edebilir miydi?Ancak AKP her konuda yaptığı gibi bu konuyu da sığınmacı sevgisi-sığınmacı nefreti gibi duygusal bir eksenden konuşturmak istiyor. Bunu da son derece bilinçli, taammüden, bilerek yapıyor. Kendi beceriksizliğini, kötülüğünü örtmek için kutuplaşma alanı oluşturup işin içinden çıkmak istiyor. Bunu o kadar ileriye götürüyor ki Hatay'ı geleceğine dair bir tehlikeye işaret eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş'a soruşturma açıyor. Sığınmacıların bu ülkeye gelmesinin tek sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır" diyen Akşener, şu ifadeleri kullandı:

"Bu iki kirli zihniyet, Türkiye’nin önüne iki seçecek sunuyorlar. Ya vicdanlı olup, armut gibi bekleyeceksin. Ya da vicdansız olup, sığınmacılara söveceksin. Türkiye sığınmacı sorununu, işte bu iki sığ düşünce etrafında tartışsın istiyorlar. İYİ Parti olarak biz, vicdanın ardına sığınıp, sorunu çözümsüz bırakacak kadar basiretsiz değiliz. Ancak sığınmacı düşmanlığı üzerinden, siyasi rant peşinde koşacak da değiliz. Biz, siyasi rant meraklılarınca Türkiye’ye dayatılan, bu sığ tartışma zeminini reddediyoruz. Burada asıl eleştirilmesi gereken; iktidarın göç politikası ve Türkiye’yi yarı sömürge hâline getirmeyi amaçladığı, çarpık stratejisidir.  Bu strateji rafa kalkmadan ve uygulanan göç politikası değiştirilmeden sonuç alamayız. Vicdan ile öfke arasına sıkıştırılmış bir tartışmanın, içine çekilmenin,manası da, milletimize herhangi bir faydası da yoktur" ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi'nden Akşener'e: 'Zevzek'


TamgaTürk, isim vermeden Zafer Partisi'ni de eleştiren Akşener'in sözlerini haberleştirdi. Zafer Partisi Kayseri İl Başkanlığının resmi Twitter hesabından ilgili haberin yer aldığı Twitter paylaşımı alıntılanarak "Sığınmacıların gelmesine karşı olduğu gibi, gönderilmesine de karşı. TDK Zevzek: Boş konuşan kimse" ifadeleri kullanıldı.

Bir sonraki paylaşımda ise Metin Akpınar'ın Mavi Boncuk filminde söylediği ve hafızalara kazınan replik, "Meral hanımın sığınmacılar konusundaki çözümü" ifadeleriyle paylaşıldı:

"Acaba beklesek de ecelleriyle mi ölseler?"

zafer partisi meral akşener kayseri iyi parti sığınmacılar zevzek