Zafer Partisi'nden Azerbaycan Ayıbı: Kurucu Resulzade, Kurtarıcı Elçibey Yerine Aliyev'le Kutlama

TAKİP ET

Zafer Partisi lideri Özdağ'ın paylaşımı eleştirilere neden oldu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Mehmet Emin Resulzade liderliğindeki Azerbaycan Cumhuriyeti'nin kuruluş günü 28 Mayıs'ta Resulzade'nin ya da Azerbaycan'ı Sovyet işgalinden kurtaran Ebulfez Elçibey yerine Haydar Aliyev'in adıyla kutlama yaptı.

Azerbaycan Cumhuriyeti, 28 Mayıs 1918'de "Bir kere yükselen bayrak, bir daha yere inmez" diyen Mehmet Emin Resulzade liderliğinde kuruluşunu ilan etti. 

Azerbaycan, 18 Ekim 1991'de ise Ebulfez Elçibey liderliğinde Sovyetler Birliği'nden ve komünist mezalimden kurtuldu.

Fakat Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Elçibey ya da Resulzade'nin isimlerini anmak yerine Azerbaycan'ın ne kuruluşunda ne kurtuluşunda anlam taşıyan bir emek sahibi olmayan, ülkede antidemokratik uygulamalarıyla diktatöryal bir rejim kuran, yolsuzluğu kabul görmüş realite haline getiren ve sonunda koltuğunu oğluna bırakan Haydar Aliyev'in bir sözüyle 28 Mayıs'ı kutladı.

Özdağ mesajında Haydar Aliyev'in bir sözüne yer vererek "Kardeş Azerbaycan'ın Bağımsızlık Günü Kutlu Olsun!" ifadelerini kullandı. Özdağ'ın paylaşımına tepki gösteren Ercüment Devlet Yahnici, "Sayın Hocam, Aliyev o konserlerini iptal ettirdiğiniz adamlardan daha büyük bir Türk düşmanıdır, size hakaret eden kelden daha büyük bir zalimdir" ifadelerini kullandı.

28 Mayıs geçmişte "Cumhuriyet Günü", 18 Ekim ise "Bağımsızlık Günü" olarak kutlanıyordu. Geçtiğimiz yıl Azerbaycan Milli Meclisi'nin kararıyla 28 Mayıs "Bağımsızlık Günü", 18 Ekim ise "Bağımsızlığın Yeniden Sağlanması Günü" olarak değiştirildi.

zafer partisi azerbaycan ayıbı kurucu Mehmet Emin Resulzade kurtarıcı Ebulfez Elçibey yerine haydar aliyev ilham aliyev ile anma yaptı