Zafer Partisi'nin Esenyurt İlçe Başkanlığı'nın Su Faturası Suriyeli Birisinin Üzerine Kayıtlı Çıktı

TAKİP ET

Zafer Partisi'nin Esenyurt İlçe Başkanlığı'nın faturasının Suriyeli bir isme ait olduğu ortaya çıktı.

Odatv'nin haberine göre Zafer Partisi Esenyurt İlçe Başkanlığı'nın su faturası Riad Haddadi isimli bir Suriyeli adına kayıtlı.

Odatv'ye konuşan Zafer Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Nuri Doğan, "İSKİ'ye de sorduk, yönetime de sorduk bilgi vermiyorlar" dedi.

Doğan, ofiste kendilerinden önce kalan bir kişinin kartını bulduklarını ve aradıklarını belirtti. Doğan, aradıkları kişinin Riad Haddadi'nin müdürlüğünü yaptığını, iş olarak da yabancılara tercümanlık, pazarlama ve emlakçılık yaptıklarını söylediğini ifade etti.

Nuri Doğan, konuyla ilgili çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.



Zafer Partisi Genel Sekreter Yardımcısından Açıklama

Zafer Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Avukat Melike Karaaslan, konuya ilişkin Twitter'dan yaptığı açıklamada, Esenyurt ilçe binamızın mülkiyeti bir Türk vatandaşına ait. Ancak su aboneliği yabancı uyruklu biri adına yapılmış. Teminat bedeli iade edileceği için ve sözleşmenin tarafları bağlaması ilkesi gereği sözleşmeyi yalnızca bu yabancı uyruklu kişi sonlandırabiliyor." dedi.

Karaaslan şu ifadeleri kullandı: 

"Bu şahsa Emniyet ile görüşülse de asla ulaşılamıyor. Kısacası ilçe yöneticilerimiz yabancı uyruklu kişilerin zahmet edip de yapmadığı işlemlerden ötürü zan altında kalıyor, onların ödemediği faturaları dahi ödemek durumunda kalıyorlar. Bu sadece başımıza gelen bir örnek. Kimbilir daha kimler sığınmacıların zahmet edip de yapmadığı hukuki tasarruflar yüzünden mağdur oluyor, bilmiyoruz. Daha hangi hukuki işlemlere taraf olup ortadan kayboluyorlar ve Türk vatandaşlarını mağdur ediyorlar bilmiyoruz."
 

Esenyurt ilçe binamızın mülkiyeti bir Türk vatandaşına ait. Ancak su aboneliği yabancı uyruklu biri adına yapılmış. Teminat bedeli iade edileceği için ve sözleşmenin tarafları bağlaması ilkesi gereği sözleşmeyi yalnızca bu yabancı uyruklu kişi sonlandırabiliyor. ++

— Av. F. Melike KARAASLAN

zafer partisi zafer partisi esenyurt ilçe başkanlığı suriyeli su faturası