Zafer Partisi ve Yeniden Refah Partisi Hangi Partilerden Oy Alıyor?

TAKİP ET

Özer Sencar, MetroPOLL Araştırma'nın Türkiye'nin Nabzı araştırmalarının Nisan ve Mayıs ayı verilerine dayanarak ilginç bir detay paylaştı.

MetroPOLL Araştırma Kurucusu Özer Sencar, Türkiye'nin Nabzı araştırmasının Nisan ve Mayıs ayağı çalışmalarından bazı veriler paylaştı.

Özer Sencar'ın "Nisan ve Mayıs ayı araştırmalarında Özdağ ve Erbakan’ın partilerine oy vereceğini söyleyenlerin 24 Haziran 2018 de oy verdiği partiler. Yani bu iki partinin oy kaynakları" ifadeleriyle paylaştığı verilere bakılırsa Zafer Partisi'ne oy vereceklerini belirten seçmenlerin yüzde 29,4'ü geçtiğimiz seçim AKP'ye oy vermişti.

Bunun yanı sıra Zafer Partisi seçmenlerinin yüzde 20,8'i geçtiğimiz seçim İYİ Parti'ye, yüzde 18,4'ü ise CHP'ye oy verdiklerini belirtiyor. Ayrıca Zafer Partisi seçmenlerinin yüzde 8,9'u geçtiğimiz seçim protesto oy verdiklerini, yüzde 8,6'sı yaşı tutmadığı çin sandığa gitmediklerini, yüzde 4,7'si MHP'ye oy verdiklerini, yüzde 1,5'i ise HDP'ye oy verdiklerini belirtiyor.

Yeniden Refah Seçmeninin de Çoğunluğu AKP'den

Ayrıca Yeniden Refah Partisi'ne oy vereceğini belirten seçmenlerin yüzde 52,4'ü geçtiğimiz seçim AKP'ye verdiğini belirtiyor. Yeniden Refah seçmenlerinin yüzde 17,9'u geçtiğimiz seçim protesto oy verdiklerini, yüzde 13,9'u Saadet Partisi'ne oy  verdiklerini, yüzde 6,5'i MHP'ye oy verdiklerini, yüzde 1,9'u ise CHP'ye oy verdiklerini belirtiyor.

zafer partisi yeniden refah partisi hangi partilerden oy alıyor en çok ümit özdağ fatih erbakan