Zaharova: Ukrayna NATO'ya Girerse Donbass'ta Durum Daha Kötü Olur

TAKİP ET

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kiev'in NATO üyesi olmasının Donbass'ta gerilimi tırmandıracağını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kiev'in NATO üyesi olması durumunda her şeyin daha kötüye gideceğini söyledi.

Haftalık basın toplantısında konuşan Zaharova, Kiev'in NATO üyesi olmasının Donbass'ta gerilimi tırmandıracağını belirterek  "Kiev'in beklentilerinin aksine, İttifak'a olası üyelik sadece Ukrayna'ya barış getirmeyeceği gibi tam tersine ülkenin güneydoğusundaki gerilimi büyük ölçüde tırmandırır ve Ukrayna'nın devlet statüsü için geri döndürülemez sonuçlara yol açabilir" dedi.

Ukrayna hakkında açıklamalarını sürdüren Zaharova, 'Ukrayna hükümetini sorumlu yaklaşım sergilemeye ve Minsk anlaşmalarındaki yükümlülüklerini yerine getirmeye davet ettiklerini' belirtti.

Ukrayna Nato Üyeliği Talep Ediyor

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefon görüşmesi yapmıştı. Ukrayna'dan yapılan açıklamaya göre, Devlet Başkanı Zelenskiy görüşmede ülkesinin ittifaka üye olma isteğini dile getirerek NATO'dan bir üyelik planı hazırlamasını talep edildiği bildirilmişti.

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ukrayna donbass nato