Zam Talepleri Reddedilmişti: Fırınlar Ekmek Dağıtımını Durdurdu

TAKİP ET

Zonguldak'taki fırınlar, Zonguldak Valiliği ve Esnaf Odaları Birliği'nin ekmek zammını onaylamamasını protesto etmek amacıyla ekmek dağıtımını durdurdu.

Zonguldak'ta 5 TL olarak satılan ekmeğin 7,5 TL olması talebiyle Zonguldak Esnaf Odaları Birliği'ne başvuran fırıncılar, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'ın zama onay vermemesi üzerine ekmek dağıtımını durdurdu.

Gazete Duvar'dan Mustafa Özdemir'in haberine göre, Zonguldak'ta faaliyet gösteren fırıncılar, şehirde suyun 5 TL, tuvaletin 7,50 TL olduğu düşünüldüğünde ekmeğin hala 5 TL olarak satılmasının anlaşılır bir durum olmadığını vurguladılar. Fırıncı Senol Sanal, “Zonguldak Valiliği ve Esnaf Odaları Birliği, ekmek zammını onaylamadı. Biz de bu karara tepki amacıyla zincir marketler, mahalle bakkalları ve ekmek bayilerine dağıtımı durdurduk. Direnebildiğimiz kadar protestoyu sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. Bu protesto nedeniyle bazı ekmek bayileri, bayat ekmekleri satışa sundu.

Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, fırıncıların ekmek dağıtımı protestosu hakkında yaptığı açıklamada, yasal sürecin devam ettiğini belirterek, “Türkiye genelinde halen ekmeğin kilosunu 20 TL’den satan iller var. Onlar fırıncı değil mi? Ben arkadaşların yaptığı bu protestoyu anlamakta güçlük çekiyorum. Bugün ekmek zammı ile ilgili bir toplantımız var. O toplantıdan çıkacak karara göre süreç işleyecek” dedi.

Fırıncı Ekmek Zonguldak Zam