Zamlar Yüzünden Aracını Sattı At Aldı

TAKİP ET

Osmaniye'de bir vatandaş akaryakıta gelen zamlar nedeniyle aracını satıp at aldı.

Osmaniye'de yaşayan Emrah Şahin, akaryakıt zamları nedeniyle elindeki otomobili satıp bin TL'ye at aldI. Şahin, "Ne vergisi ne pulu ne muayenesi var. Herkese tavsiye ederim." dedi.

TL'nin değer kaybetmesiyle yaşanan kriz devam ediyor. Akaryakıta üst üste gelen zamlar ve hayat pahalılığı vatandaşı bunaltırken bazı vatandaşlar ilginç çözümlere başvuruyor. 

"Bu Zam Nereye Kadar Gidecek"

Osmaniye’nin Kadirli ilçesi Tufanpaşa mahallesinde oturan 38 yaşındaki Emrah Şahin, akaryakıt almakta zorlandığı için 1 hafta önce aracını 18 bin TL’ye sattı. Üç gün önce bin TL’ye at satın alan Şahin, "Kimseden bir destek görmediğimden dolayı ben, bu akaryakıta karşıyım. Arabamı satarak at araba alıp işimi koşturmaya baktım. Benzine mazota zam geldiğinden dolayı her işimi atımla görüyorum. Ben bunun düşmesini istiyorum. Bu zam nereye kadar gidecek? Atımın ne vergisi ne pulu ne muayenesi var. Herkese tavsiye ederim. Vatandaşımız evinde çayını çorbasını pişiremiyor. 170 lira olmuş tüp. 7,5–8 TL akaryakıt olmuş. Ben bununla nasıl geçineceğim?" dedi.

Arkadaşının at aldığını gören Tekin Alasırt ise, "Artık ben de alacağım. Adam 1 kilo arpa alıyor 3 lira, 3 liraya akşama kadar geziyor. Benim arabaya 1 litre gaz alsam zaten benim araba 1 kilometre gitmiyor. Yani gaz alacağım ama ne ile alacağım?" dedi.

 

zam at osmaniye emrah şahin akaryakıt vergi