Zamlara Karşı Çıkan Vatandaşların Protestosuna Polis Müdahalesi

TAKİP ET

Polis, zamların geri alınmasını talep eden vatandaşların Eskişehir'de gerçekleştirmek istediği protestoya müdahale etti.

Türkiye, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başarısız yönetiminde tarihinin en derin ekonomik buhranlarından biriyle karşı karşıya. Güvenilirliği tartışmalı olan TÜİK'in açıkladığı enflasyon bile yıllık bazda yüzde 48,69'a çıkarken ENAGrup'un verilerine göre bu rakam yüzde 114'ün üzerinde. 

TÜİK: Enflasyon Yüzde 48,69


Arka arkaya gelen zamlar nedeniyle zor günler geçiren vatandaşlar yurdun birçok kentinde protesto gösterileri düzenledi. Eskişehir'de STK'lar ve vatandaşların gerçekleştirdiği "zamlar geri alınsın" protestosuna polis müdahale etti.

Giderek şişen faturaları ödemekte zorlandıklarını belirten vatandaşlar Atatürk Caddesi Adalar girişinde protesto eylemi yaparken 600 kişilik eyleme karşı 750 polis gönderildi.

Hükümetin elektrik ve doğal gaz zamlarını geri çekmesine yönelik sloganlar atarak yürüyüşe geçen gruba polis müdahale etti. Protesto gösterisine destek vermek için katılan CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve Utku Çakırözer ile İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu polisin eyleme müsaade etmesini istediyse de polis eyleme engel oldu ve arbede yaşandı.

eskişehir zam protestosu polis müdahale etti utku çakırözer Jale Nur Süllü arslan kabukcuoğlu iyi parti chp halk arbede