Zehirlenen Rus Muhalif Navalny: Bu Suçun Arkasında Putin'in Olduğunu İddia Ediyorum

TAKİP ET

Sinir gazı ile zehirlenen ve götürüldüğü Almanya'da tedavi edilen Rus muhalif Navalny, taburcu edildikten sonra gerçekleştirdiği ilk açıklamada Putin'i işaret etti.

Rus diktatör Vladimir Putin'e karşı ülkedeki en güçlü muhalif seslerden biri olan Alexei Navalny, taburcu edildikten sonra zehirlenmesine ilişkin net bir açıklamada bulundu.

Can güvenliğini sağlayabilmek adına zehirlendikten sonra Almanya'ya götürülen Rus siyasetçi, buradaki bir hastanede tedavi altına alınmıştı. Navalny, kritik açıklamayı da Alman medyasına verdiği bir röportajda yaptı. Muhalif lider, "Bu suçun arkasında Putin'in olduğunu iddia ediyorum ve başka alternatife sahip değilim" diye konuştu. 

Hastanedeki tetkikleri neticesinde Navichok tipi sinir gazıyla zehirlendiği anlaşılan Navalny, yaşadığı süreci "Hiç acı hissetmiyorsun ama ölmek üzere olduğunu anlıyorsun" sözleriyle anlattı.

Rusya'ya dönüp dönmeyeceği noktasındaki soru işaretlerine de açıklık getiren Navalny, "Benim görevim artık korkmayan adam olarak kalmak, korkmuyorum" dedi.

alexei navalny rus muhalif muhalif siyasetçi navichok vladimir putin zehirlenme sinir gazı almanya